Formula Offroad

Skall försöka mig på lite skrivande här. Det kommer i stort uteslutande att handla om motorsporter, mest den spektakulära motorsporten Formula Offroad. Jag ingår i styrelsen i den klubb som arrangerar de tävlingar som finns i Sverige (SMK Uppsala).

I år följer jag en tävlingsserie, NEZ Cup 2012, som består av 6 tävlingar delade på 3 helger:  19-20 maj i Uppsala, 9-10 juni i Hyvinkäälle 6 mil norr om Helsingfors och 18-19 augusti på Akuryri på norra Island.  Min ambition är att ha ett antal bilder på varje bil i varje bana på varje tävling.  Och hittills har det gått bra! Varje tävlingsdag ger 2000-3000 bilder så en helg slutar på 4000-6000 foton. Jag tänker berätta lite om hur jag organiserar detta, för, under och efter tävlingarna.

Om sporten.

Först lite foton från det hela.


Några bilder från Uppsalatävlingen 19-20 maj:

Big Willys hoppar

Tommi Löytynoja (Finland)  med sin bil Big Willys

Insane

Martin Michaelsen (Norge) med Insane. Passande namn!!

No Limit

Jörgen Paulsen (Norge), No Limit

Terminator 2

Rolf Keiser (Sverige) med Terminator 2

Turbo Trollet

Guðbjörn Grímsson (Island) med Turbo Tröllið

Lite från 2011, Uppsalatävlingen:

Bana 6

Så här kan en bana se ut!

Pegasus

Mikal Johnsen (Norge), Pegasus

Predator

Fredrik Sandkvist (Sverige) med Predator

Och  från Matrand i Norge 2011

Kermitnation

Ketil Johnsen (Norge) med Kermitnation

Inlagt 2012-06-18 14:21 | Läst 2323 ggr. | Permalink
Milde tid!
Det finns en del sporter som man inte har en aning om. Inte så mycke tjejer där eller är det bara att ingen råkar synas i bild? Effektfulla bilder, i synnerhet gillar jag de där det sprutar jord, vilket ger extar mycka rörelse i dina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från palli 2012-06-18 20:27
Tack Lena!
Det är dåligt med tjejer nu, ingen som kör i år. Vi hade en väldigt duktig Svensk tjej för några år sen och en Norsk kvinna har kört i många år, men hon kör tyvärr inte i år.
Sköna bilder! i ärlighetens namn visste jag inte att detta kördes i sverige... måste försöka åka och titta liv, och fota givetvis!!
Det var verkligen skitsköna bilder! mvh Danne