Aningen skeptisk till att blogga, men tänker mig att lägga upp lite serier av bilder med lite text emellan och kanske tycker jag till också... ibland.

En sipp dag

Förra helgen lurades jag av ett FB-inlägg att tro att sipporna var på gång och for ut till mitt blåsippeställe. Äntligen dags! Men väl på plats fanns bara bruna löv, grässtrån, barr och kottar. Inte tillstymmelse till sippa.

Nu var ju veckan fin, så idag chansade jag igen. Då jag väl parkerat bilen och strosade mot stället fick jag syn på enstaka sippor i vägkanten- yes! Då mötte jag ett par som hejade glatt. Tanten hade en rejäl bukett med blåsippor i näven och modet sjönk. Tantfan hade väl gått fram som ett vildsvin i marken och plockat med sig rubb och stubb, tänkte jag. Jag hejdade mig från att svara på hejandet med ett "HARU SLITIT UPP ALLA SIPPORNA, KÄRINGJÄVEL!!" och nöjde mig med ett milt "hejhej". Kanske fanns det några kvar trots allt...

Efter en stunds letande fick jag äntligen syn på dem, precis i det skede jag hoppats på. Just på väg upp genom löv och gräs. Lite som med trattisar; får man bara syn på en, ser man genast fler. Blev mycket krälande och några foton som får vara startskott för årets sippsäsong!

Inlagt 2012-03-18 18:03 | Läst 3305 ggr. | Permalink
VA, jag trodde de var fridlysta, eller har jag helt fel?! Inte ens jag skulle plocka dem fastän det är min favvoblomma. Letade själv på säkert ställe i fredags men hos oss syns de inte ännu. Fint fångat!
//ewa
Svar från marregurra 2012-03-18 19:19
För plockning bara i vissa län. De är fridlysta för försäljning överallt dock. Tack för kommentaren!/Mats
Vackra är dom :o)
//synnöve
Svar från marregurra 2012-03-18 19:25
Tack!/Mats
Fina bilder! Ska åka nästa helg och se om dom har kikat upp här också!
Mvh Heléne
Svar från marregurra 2012-03-18 21:58
Tack, Hélene!/Mats
Fina bilder. detta är vår för mig.
Jag får nöja mig med att njuta av dina bilder för här har vi inte ens tillstymmelse till knoppar
Marianne
Svar från marregurra 2012-03-21 20:50
Tack för att du tittade in, Marianne! Du behöver nog inte bänta länge, med det väder som är nu ;-)!/Mats