Elva fotoböcker de senaste elva åren. I år aktuell med "Bevingat – Magiska möten i fågelmarker" (Bonnier) som är utsedd till Årets Pandabok av WWF samt med "I starens tid" tillsammans med Tomas Bannerhed, som står för texterna.

Ja, jag blev oerhört glad

Från prisutdelningen på Ulriksdals Slott i Stockholm. Till vänster WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén.

Jag är kanske inte någon stor anhängare av idén om monarkin, men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag blev oerhört glad att jag i år fick utmärkelsen Årets Pandabok för den nya boken "Bevingat. Magiska möten i fågelmarker". Och att priset delades ut av WWF:s svenska ordförande. Att kronprinsessan Victoria och vårt statsöverhuvud är engagerade i våra viktiga miljö- och klimatfrågor tror jag betyder något.

Utmärkelsen betydde rentav mer för mig på ett personligt plan den här gången än de två tidigare gångerna. 

Priset betydde mer därför att jag även skrivit huvuddelen av texten den här gången (Erik Hansson har skrivit ett mycket läsvärt efterord) och för att boken handlar om något som är livsviktigt för mig, fåglarnas livsmiljöer som tyvärr på många håll ligger risigt till.

Inlagt 2015-10-19 11:42 | Läst 8151 ggr. | Permalink
Hej,
Heders åt ditt jobb med boken.
Kanske man kan tolka att den lösa slipsknuten som en liten antydan om vardaglighet.
Ha det bra
Bob
Kul och Grattis..
Problemet är att min bättre hälft tycker jag börjar få för mycket böcker och i den takt du producerar är det bäddat för konflikt ;)
/G
Grattis, välförtjänt!/ Björn T
kul och Grattis. du är en fartfläkt och en fantastisk fotograf Brutus
peter
Hej Brutus!
Stor grattis till priset! Bra jobbat!
Mvh
/Marcus
Grattis Brutus!
Får ta och kolla in den i Säter nästa sommar.
Jag är inte heller någon anhängare av monarki. Fast jag är kluven i min uppfattning. Å ena sidan är det en väldigt odemokratisk form av att välja statschef på. Å andra sidan tror jag att Sverige i marknadsföringen av vårt land och vår industri tjänar på det. Vem vet vem presidenten i Österrike är?
Så när Kungen kommer till ett land är det en större händelse än om presidenten från något litet obskyrt land dyker upp. Dessutom kostar det stora summor att hålla Presidentval.
Så han är en man född till ett jobb. Fast så är också Wallenbergarna och andra magnater inom den privata finanslvärlden. Han är inte ensam om att välja rollen som makthavare.

Så med delad tveksam syn på monarkin undrar jag hur du tilltalade knugen. Er majestät eller helt enkelt du?
För det jag har mest svårt för är att vi fortfarande behandlar medlemmar av kungahuset som några som är närmare gud än vi övriga.

Hur som helst får jag gratulera till ännu ett fint pris.
Grattis Brutus.
Mycket välförtjänt!
Grattis!
Jag recenserar naturlitteratur i några tidningar och tidskrifter, behöver dina två senaste. Adressen hittas på din hemsida (mejlfunktionen). Har DL om två veckor ...
- hawk