DC-3

Dax för en blogg och hittade då  en gammal DC-3a  i Vallentuna i ett mycket bra skick och ett lite udda motiv.

Inlagt 2018-12-08 15:54 | Läst 1997 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
snyggt fångat! En gammal goding.

MvH
Johnny
Jag flög med en DC3 till Ösel härom året genom Flygande Veteraner. De har alltid så trevliga medlemsflygningar. Kan verkligen rekommenderas!
http://www.flygandeveteraner.se
Kul att se den bedagade gamla damen igen. Arbetade tidigare ett stenkast från Åkes bostad och flygfält så jag har sett kärran några gånger. Även då var varje år en kamp, inte helt lätt att skrapa ihop medel till besiktningar-flygtillstånd, underhåll, etc. Åke har levt ett mycket spännande liv och en del har publicerats.

http://sffsmaland.se/ref/2013/20130213/20130213.html

/Stephan
Finns den kvar där? Eller är det en gammal bild.. Dom är fina, för några år sen brukade en rent silvrig DC:3 starta och landa lite då och då på Bromma under sommaren, men numera gör den inte det tyvärr.. den brukade passera rakt över min lägenhet! Härligt ljud!
Hälsn!
syntax 2018-12-08 19:59
Det är Fridtjof Viking, även kallad Dasy.
http://www.flygandeveteraner.se/

På 1950-talet när hon var i ordinarie trafik för SAS har jag flugit med henne till Mariehamn, Åland. Jag fick komma in i cocpit - vilken lycka för en liten grabb!!
Ljudet är något extra som man inte kan missta för något annat flygplan. På stort avstånd får det en karaktäristisk sjungande överton. Det är barndomssommar vid familjens sommarvilla på Åland för mig: Blommor, gräsdoft, humlor som surrar - och det svagt sjungande ljudet av en DC 3:a på hög höjd (ordinarie flyget mellan Stockholm och Helsingfors).
I mitten av 60-talet så flög vi DC3 från Norrköping till Visby en gång när familjen skulle dit på semester. Det spännande för en liten grabb.
//Anders
Riktigt läckert och vackert fotat! Härliga färger på flygplanet och det står ut mycket vackert mot det dimmiga landskapet.
Hälsningar, Bjarne