Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Fixerad vid semestervädret? - Nä inte jag inte!

Sällan har vi varit så fixerade vid vädret som den här sommaren. Väderapparna går varma i var mans smarta telefon, kvällstidningarnas löpsedlar kommer med ständigt nya braskande utsagor och alla blickar oroligt och längtansfullt mot himlen för att leta efter minsta tecken till förändring.

     

Väderstationen är en trogen vän i nöden.

Fotobloggarna fylls med väderrelaterade inlägg och bilder. Det här är nog mitt tredje! Men så är det nog i semestertider. Det SKA vara sol och badväder! Själv är jag mer styrd av vädrets makter än vad jag egentligen vill medge. En mulen och regnig dag och humöret går i botten. Inspirationen försvinner och orken att företa sig något dunstar. Men så kommer det bara en lite solstråle och allt är förändrat - energin och kreativiteten är tillbaka! Visst är man lite konstig.

Regndroppar och lupinblad - en trevlig kombination.

Samtidigt är det ett fantastiskt väder för fotografering. Dramatiska åskoväder och pampiga vågor av stackmoln som rullar fram över himlen. Fuktiga dimbankar som flyter över fälten på tidiga sommarmorgnar.  Att gå ut i den rentvättade och fräscha naturen efter en regnskur är en svårslagen upplevelse. Miljoner regndroppar som små skimrande pärlor överallt. Färgerna blir mustiga och grönskan frodig. Molntäcket ger ett mjukt och behagligt ljus som är lätt att fotografera i. Så passa på - snart blir det bara en massa tråkig klarblå himmel på alla bilder igen!

Ovädersmolnen hopar sig över stenbrottet. (HDR 3 exponeringar +/- 2 EV)

Inlagt 2012-07-21 08:12 | Läst 6027 ggr. | Permalink
Skönt att du la in lite positivt om vårat väder och bättre foto som det blir iallafall. Nu känns det lättare/ Med vänlig hälsning, Danne
Svar från Thomas Johansson 2012-07-21 11:04
Hej Danne. Jovisst, det är just det som är grejen jag försöker intala mig själv och min omgivning :) Ha en bra helg! Mvh Thomas
Riktigt fina bilder!
Jag brukar tänka att det finns inget dåligt väder, bara dåliga o.s.v. Men vädret och ljuset påverkar mig ändå. Fördelen är väl som skriver med färgerna och mer dramatik på himlen. Mycket fina bilder!
Ha det fint!
//Ewa