En konstig dokumentärfotograf

Förmultnar - Ett jäkla analogtjat, men var är bilderna?

Förstora!

Inlagt 2021-04-07 19:29 | Läst 220 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej LO.
De kommer förmodligen att komma när de har tagit dem färdigt, fått filmerna fremkaldt och digitaliseret. Det finns mycket arbete med det :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Dubbelolle 2021-04-07 23:25
Visst kan det analoga pysslet vara kul, o givetvis får alla göra som man vill, för många är ju tekniken det roliga. Med hilsen fra LO
Kanske är dom analoga bilderna så exklusiva att dom bara visas upp analogt.. på nått kommande 'plank'! Bilden ovan platsar både här och på ett plank..
Hälsn!
Svar från Dubbelolle 2021-04-07 23:33
Tack ska du ha! Då tycker jag gott dom kan visa dom här också! Ha det fint, LO
Hej LO. Jag anser att du är den mest intressanta och kreativa fotografen på FS.
Kanske ska du inte bry dig . Som du säger ser vi aldrig några bilder, snarare tester
där intresset mer går ut på tester, funkar det här eller inte, samt en kärlek till hur det var förr. Alltså det som de stora mästarna förr såg befriande och genombrytande modernt, och utvecklade deras fotografi var just de små snabba diskreta kameror till skillnad mot bilder i studio utomhus, tunga stativ, krav på långa tider till skillnad mot kameror som funkade på fältet. När vi läser bloggar i dag känns det mer som de då unika smidiga kamerorna, var fullständigt omöjliga att behärska.Men vi vet att så var det inte. Myten att de hade en filmrulle i en månad i kameran är en myt. Smidigt kunde man ladda med en ny film. Nu är beundrarna stolta att dom kan ladda den typen av kameror. Det du saknar, om man nu väljer mästarnas gamla, på den tiden små, nya smidiga fantastiska kameror, till skillnad mot nu var. att dom tog bilder, många bilder på ett betydligt enklare sätt, lät andra kopiera bilderna, visserligen med stor kunskap, men som miljarder tanter,farbröder, semesterfotografer har lämnat in sina bilder till exempelvis fotoQuik.
/ Bengt H.
Svar från Dubbelolle 2021-04-08 00:27
Tack för din bedömning, jag blir så glad o tar åt mig! Alla får ju givetvis göra som dom vill, det som stör mig mest är att det smittar av sig, dom köper en begagnad analog kamera o sen en dyr svv filmrulle som dom så småningom lämnar till framkallning, den kommer sen tillbaks med mycket skiftande framkallningsresultat, sen ska den scannas o sen ska den photoshoppas o sen kommer det kanske ut en o annan bild som duger. Mycket digitalt o lite lite analogt i den kedjan. Hade dom plåtat med en digitalkamera hade bilden nästan alltid blivit bättre. Men det är klart att jag inte ska bry mig, men det är ju bilderna som räknas! Må bäst, LO
För det första, spännande bild (som vanligt). Jag tror att en kunskap om hur det analoga fotografiet fungerar är en viktig pusselbit för att förstå fotografi. Om det sedan blir en hobby, eller en slags repetition av tidigare kunskaper kan diskuteras. Personligen tycker jag att den digitala tekniken tillfört så mycket, i snabbhet, teknik och möjlighet till att tänka bild. Bildsynen har fått ett nytt verktyg kan man säga.
Men, jag har också på senare tid laddat några kameror med film, delvis för att se om de fortfarande håller måttet, Soppat, och scannat. Och ja, jo det är väl fortfarande rätt spännande att dra ut filmen ur dosan och spiralen...
Ha det gott
/Gunnar S
Svar från Dubbelolle 2021-04-09 22:31
Tack så har så rätt, jag saknar det analoga mycket, men då hade jag ett välutrustat mörkrum,
jag älskade hela processen från att framkalla filmen till att kopiera bilderna. Nu som pensionär har jag tyvärr inte det, och det digitala är ju o ger framförallt bilder av hög kvalitet, som dessutom med övning i det digitala mörkrummet går att styra i precis som man vill, kostnaden på film o papper är inte heller att leka med. Nä jag får nöja mig med det digitala, men försöker hålla det så enkelt som möjligt, Photoshop Elements o Jpeg, resten sitter i gamla kunskaper.
Men jag gillar att framkalla i min Paterson dosa, det saknar jag, och lukterna! Må bäst; LO
Jag älskar mina gamla kameror. Dom är en given del av min fotohobby. Alltså köpte jag aldrig någon digitalkamera.
Då blir det ju så att mina burkar nu en gång går på film - alltså kör jag film. Märkvärdigare är det inte.
Efter kameran blir det digitalt för hela slanten. Jag har efter hand blivit tämligen virtuos på de två bildbehndlingsprogram jag har igång.

Visst har du rätt LO – bilderna på bordet, så tar vi snacket sedan.
Jag publicerade tidigare under ganska många år bild och ord i ett utskick som kallades ”Peters Essäer” - senare har jag haft en utställning på LP Foto och på Leica Center. Just nu ligger en annan utställning på Leica Center.

Det blir väl svaret på din fråga: ”...men var är bilderna?”. Det blir alltså att knalla till Leica Center om nyfikenheten blir för stor... :-)
Svar från Dubbelolle 2021-04-09 23:06
Hej o tack, betvivlar inte dina kunskaper och gillar också gamla kameror, hade jag fortfarande haft mitt mitt labb hade jag säker varit åtminstone analog, det har sin absoluta tjusning och jag saknar det! Kommer jag till Sthlm ska jag kolla in dina bilder! Må fint, LO