En konstig dokumentärfotograf

Leica är ju bra, sägs det

Förstora!

Inlagt 2017-09-30 20:30 | Läst 2334 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag som bara har Sony kan inte ta såna där bra bilder. Eller om det beror på att jag kör RAW, alla innefotografer med halvsekellång fotoerfarenhet kör ju jpeg :-) Att det skulle ha nå´t med fotografen att göra är ännu obevisat så det tror jag inte på.....Skitbra!/ Björn T
Svar från Dubbelolle 2017-10-02 01:30
Hej, nä det beror inte på JPEG eller RAW eller Sony eller Olympus, det gäller bra att ta en skarp bild med rätt ljus o bildbehandla den som man vill ha den, Du kan säkert, om du vill! Hälsn, LO
Jag tror inte det hade blivit någon nämnvärd skillnad till det bättre om du hållit i en Leica, utom för de i klubben.
Svar från Dubbelolle 2017-10-02 01:31
Det tror inte jag heller, jag är en stor fan av Olympus o Panasonic, suveränt litet o välgjort system med kanonobjektiv. Må fint, LO
... ja och Fuji, men Olympus kommer strax efter :-)
Jag tror att det är en av de bättre självporträtt i en lång tid - mer ljust och positiv - gillas.
Med fotohälsningen från Erik I Roskilde / DK.
Ha en fortsatt bra vecka slut.
Svar från Dubbelolle 2017-10-02 01:33
Hej, jag hade kunnat tänka mig en Fuji om dom haft förstånd att bygga in en bra bildstabilisering, kul du gillar bilden! Må bedst, LO
Tror de andra kommentatorerna missat objektivet... som det ju står Leica på! 15 mm f/1,7 om jag läser rätt. Det har jag inte i min uppsättning. Snygg och trevlig bild dessutom, som du väl spegelvänt då jag misstänker att den är tagen i en spegel och inte med en annan kamera!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Dubbelolle 2017-10-02 01:35
Tack, jo det är Leica/Panasonic på bilden, ett kanonobjektiv. Men bilden är tagen med en Olympus EM1 med Olympus 12mm som jag höll i vänstran, lite besvärligt var det - ingen spegel alltså! Ha det bäst, LO
Är det en Leica Summilux du kopplat på? Skarpt.
Ha de fint
😁
Svar från Dubbelolle 2017-10-02 01:37
Hej, det är en Panasonic/Leica Summilux, men bilden tagen med en Olympus EM1 med 12mm. Må gott, LO
Riktigt bra LO. men jag undrar om du inte skulle få till det med en gammal AgfaClack.
/ Bengt H
Svar från Dubbelolle 2017-10-02 01:40
Tack för fin kommentar, jag har en gammal Clack i samlarskåpet, men under min "Dianaepok" använde jag en bakelitkamera - en Maxi Reporter som gav 6x6 neg från 120 film, den hade en trevlig plastlins som gav intressanta bilder. Må bäst, LO
Du blir för det mesta bra på bild, med eller utan tillbehör..
Mv/Gunte..