En konstig dokumentärfotograf

Understundom tager jag mig en Jägermeister

Inlagt 2012-10-19 17:31 | Läst 4531 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
jo, den är god !
När jag ser flaskan så får det mig att tänka på en skidresa till Badgastein för många år sedan. Då fick man lära sig att ta en liten souvenirflaska Jägermeister, skruva av korken och sätta fast den på nästippen. Sedan tog man flaskhalsen mellan läppar och tänder, utan att använda händerna, och drack upp innehållet genom att luta bak huvudet med ett litet knyck. Tog sedan bort flaskan med ena handen och knäppte bort kapsylen med den andra handens pekfinger. Ofta knäppte man sig själv rejält på nästippen. Får väl tillägga att det var glada svenskar som lärde ut det här och ingen skugga ska falla på den inhemska befolkningen.

Numera dricker jag Jägermeistern ur ett glas de få gånger jag dricker just Jägermeister.

/Gunnar