Mina bilder från vårt universum

Dagens bild hos NASA

Idag har NASA valt min bild Vargmånen som dagens astronomiska bild. Det är min andra bild som valts ut av NASA, den första bilden valdes den 18 mars 2011 och den visar planeterna Jupiter och Merkurius strax efter solnedgång.

Vargmånen

Vargmånen som fullmånen i januari kallades av indianerna, detta för att dom då ofta hörde hungriga vargar yla utanför byarna. Jag hörde inga vargar yla när jag tog den här bilden.

Inlagt 2012-01-20 09:20 | Läst 3321 ggr. | Permalink
Grattis, Göran! Verkligen! Säkert inte lätt att få in sina bilder till NASA.

Inte för att vara elak, men vad är det med denna bild som gör att NASA valt den som en "speciell" astronomisk bild? Samma sak undrade jag med din förra bild. Båda är helt underbara och välexponerade bilder, men jag tycker att det finns så ofattbart mycket mer häftiga, snygga och mäktiga bilder i dina album. Dessa känns lite alldagliga i jämförelse med t.ex. dina bilder på olika galaxer eller närbilder av solen.

MVH
Num

Tillägg: måste bara kommentera det du skriver i bildtexten till bilden i galleriet, där du berättar om hur barnen ville att du skulle ta bild på dem.

Otrolig kontrast till min upplevelse då jag skulle fotografera en fotbollsmatch i sommras och ville testa inställningarna på kameran innan matchen. Det gjorde jag genom att pröva lite inställningar på några ungar som spelade innan matchen, och fy farao vad de blev förbannade när jag tog 2 - 3 bilder. (Och jag döljde inte ens det faktum att jag tog bilderna). Är det otur, eller skiljer sig kulturen såpass mycket mellan Finland och Sverige?
Svar från gost 2012-01-24 08:21
Tack Num. Varför NASA valde den är svårt att säga, men jag tror att det handlar mer om känslan bilden ger mot den historia januarimånen hade för indianderna.

När det gäller frågan kring barnen så tror jag inte kulturen skiljer sig så mycket. Jag har några gånger blivit hotad då jag riktat kameran mot "fel" person, så det är nog bara en fråga om tillfälligheter.
Grattis! Vad skoj!
Mvh Heléne
Svar från gost 2012-01-24 08:24
Tack Heléne.
Grattis Göran! Väldigt fin bild också måste jag säga. Bra jobbat Göran
Svar från gost 2012-01-24 08:24
Tack Mikael.