Mina bilder från vårt universum

En helg med stjärnorna

Den gångna helgen har jag fått mycket tid under stjärnorna vilket har resulterat i en hel del bilder och extremt lite sömn. Det hela började med en helt magisk natt ute på Andersön natten mot fredag. Det var en förhållandevis varm natt som dessutom var helt vindstilla. Inte ett ljud hördes från träden utan bara rådjurens skallande och fåglars läten. Storsjön låg blank som en spegel och det var en helt fantastisk syn att få se stjärnorna speglas i det mörka vattnet. På vägen hem stannade jag till vid kyrkoruinen i Sunne.

Nattlig spegelbild

Sunne kyrkoruin

Natten mellan fredag och lördag åkte jag och en kompis upp till Bydalsfjällen här iJämtland för att få en riktigt mörk natthimmel fri från ljusföroreningar. Tyvärr kom vi upp lite sent så vi hittade inte en så bra tältplats innan mörkrets inbrott. Detta resulterade också i lite magert med bilder då vår plats hade ett väldigt begränsat synfält, men några bilder blev det i alla fall.

Lägerplatsen

http://www.fotografgoranstrand.se
http://www.astrofotografen.se 

Inlagt 2011-09-04 14:46 | Läst 937 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Äntligen har tiden för astrofotografering kommit! Själv ska jag börja med astrofotografering snart för att testa min astrotrac som jag inte har hunnit testa ännu från förra året! =) Skön bilder du bjuder på!
Vilka härliga bilder, hur vackert som helst :-)
Mvh /Claes
Har du någon bra länk till någon sida med utrustnings och tillvägagångstips till nybörjare?
Inte ok att posta sånt här, kan ju bli hur dyrt som helst :)
Fruktansvärt snyggt! Hur fick du till det här?!
Otroligt vackert. Man inser hur liten man är när man ser dessa stjärnhimlar.
Fastnade framför nåt program på Discovery igår, Stephen Hawkings universum tror jag det var, väldigt intressent!
Tack för era fina kommentarer och kul att ni gillar bilderna.

Hans, en bra start är astronet.se. Det är ett community för oss som gillar astrofoto. Där finns många hjälpsamma personer du kan fråga och många av dina frågor finns kanske redan besvarade på forumet.

Josefin, för dessa bilder använde jag min Nikon D7000 och mitt 10,5mm/2.8 fisheye.