Här beskrivs alla trevliga vedermödor som det innebär att fotografera grupper av människor. Och inte minst att skriva en bok om det. GRUPPFOTOHANDBOKEN är arbetsnamnet.

Nya gruppbilder

När boken om gruppfoto började ta form upptäckte jag att mina bilder varken var nya eller anpassade till det jag skriver om i boken. Alltså blev det högaktuellt att ta nya bilder. Som tur är har jag tillgång till en hel skola med elever som är intresserade av att få bilder på sig själva, gärna i grupp och med lite nytänkande bakom.

Ett större problem var den tekniska utrustningen. När jag senast var aktiv var det analog fotografering som gällde. Och mina Hasselblad och blixtar var sålda. Alltså behövdes nya grejor.

Gruppfoto, särskilt av stora grupper, kräver minst fullformatskamera. Tänkte jag och köpte en Nikon D300s. Som har DX-format! Men det får bli mindre grupper, då.

Blixtarna köpte jag av Scandinavian Photo i Mölndal. Kent, som jag handlat av i 25 år, varnade mig för att de blixtar jag tänkte köpa blev för varma om man körde länge på full effekt. Inte alls lämpligt för gruppfoto med andra ord. Därför har jag nu problem med detta och kan inte köra på full effekt...

Inlagt 2010-12-31 13:22 | Läst 2282 ggr. | Permalink