Vi vill ha frön.

Nu gnälls det bland elbilstomtarna när dom inte längre får 70 000 skattepengar för att köpa bil.

Då får jag väl gnälla lite också när politikerna stjäl 30 loppor nästa år då dom tar bort den

lägre skatten för pensionärer födda  -57 .

HaD/Gunte..

Inlagt 2022-11-10 02:15 | Läst 915 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fin bild på siskorna. Jo det blir nog många brutna vallöften och försämringar under denna mandatperiod. Det enda glädjande såhär långt är det man får tillbaka på elen. Fick elräkningen igår och i kolonin förbrukade vi 340kw i oktober förra året och 64kw i år, vi har inte haft på någon värme i huset efter vi stängde ner i år, kör nu bara en avfuktare. Så det lovar gott att få ersättning för förra årets förbrukning och att vi kan hålla nere förbrukning denna vinter så kanske man kan gå med vinst
Svar från gunte 2022-11-10 09:12
Najs..Här håller vi oss på cirka 25 % lägre förbrukning, värmer oss med värmeljus från Ingvar.
Efter allt rabalder i media om våra lägenheter så har vi fått ett ok erbjudande om luft/luft pump. Kanske gör det nån nytta.
Tack Peter
pdahlen 2022-11-10 10:58
Luft/luft är bra, har detta i två sommarstugor. Man ska höra sig för att man får en tyst inomhusenhet. I det ena huset så har vi en där vi kan få fläkten att stanna helt när den inte värmer, i det andra huset så går fläkten hela tiden för att få ett luftflöde i huset. Det är en otroligt kraft i pumpen, kommer vi till huset och det är kanske 16 grader så är den uppe på 23 på mindre än en timme. Braskamin är ju också trevligt det har vi ett hus, nu har jag ved i ett antal år annars är det dyrt om man ska köpa.

Att vi tjänar så mycket på kolonin är att vi tidigare år har haft 16 grader i huset under vintern. I år har jag helt stängt av värmen och kommer bara slå på om det går under +5 och det har det ju inte varit än.
Klart du får "gnälla".
Fina siskor
/N
Svar från gunte 2022-11-10 09:12
Tack Nini ;))
Hej Gunte.
Ja, det är inte lätt att göra alla nöjda :-)
Det är ett otroligt vackert foto som du visar oss. Jag hoppas bara att man inte bara sitter och tittar på den på en mobiltelefon eller iPad - UPP I STORLEK please !
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gunte 2022-11-10 16:32
Nej det är det verkligen inte :)
Tack så mycket Erik..
Fina siskor, väntar fortfarande på mina nere i Alträden vid Årstaviken här.. Tror mig ha hört några men inte sett nån än.. dom kommer ju i 'mängd' vissa år! Däremot var det en flock Sidensvansar här igen igår 40 m. från fastigheten, det gillar man ! Aha.. 'födda' 57.. är född -56 så jag klarar mig då.. eller? Men du får väl 10:- /liter lägre pris på diesel vid pumpen.. det var väl så 'dom' lovade..
Hälsn!
Svar från gunte 2022-11-10 16:43
Sidenrumporna ser jag sällan här vilket är synd och siskorna bara då och då. Grönfinkarna är här oftare och bråkar mycket med dom andra. Soppan får man spara på och enklast är det att sänka hastigheten men det verkar inte bekomma så många andra, folk tror att det som står på skyltarna är LÄGSTA tillåtna hastighet, det märks verkligen inte på trafikrytmen att priset har dragit iväg. Förr sa man, jag bryr mig inte om priset, tankar ändå alltid för en hundring. Nu är det en tusing som gäller.
Tack Jan..
Hej Gunte, har ingen aning om vad som gäller för för min årgång, men fin bild på grönsiskorna! Hälsningar/ Björn
Svar från gunte 2022-11-10 16:28
Du kan nog känna dig trygg :)
Tack Björn..
Vackra grönsiskor som älskar små feta frön. Fint porträtt på dem. Politiken gav jag upp hoppet om för en 30 - 40 år sedan, har absolut inte haft anledning att ändra på denna ståndpunkt.
Svar från gunte 2022-11-10 16:34
Dom är verkligen på hugget när det vankas godsaker..
Din ståndpunkt känns ok..
Tack Stefan..
Det var väl inte helt oväntat att den nya konstellationen skulle bryta sina vallöften. Fina siskor och se till att de får frön nu. Fast det kanske är sommar fortfarande på dina breddgrader?
Hälsningar Lena
Svar från gunte 2022-11-11 09:49
Det var den förra sossediktaturen som beslutade detta....
Lite åt halvsommarhållet..
Tack Lena..
Tur man inte är så ung då. Fast påök hade varit trevligt.
Men siskorna bryr sig förstås inte, bara de får lite frön.
Fina är de i alla fall.
Svar från gunte 2022-11-13 00:04
Pippisarna är lättare att göra nöjda :)
Tack så mycket Margareta..
Bilden är underbar och siskorna placerade sig perfekt. Angående det andra, ja man blir politisk deprimerad...
Hälsningar Halina
Svar från gunte 2022-11-14 13:24
Ja dom visst var dom passade bäst :)
Resten är bara deprimerande och påverkar vardagen..
Tack Halina..