De finns mycket ruttet.......

https://www.dn.se/sthlm/20-aring-domd-till-fangelse-efter-dodlig-biljakt/

HaD/Gunte..

Inlagt 2020-03-24 13:09 | Läst 974 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
https://www.svtplay.se/video/23705406/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-ung-och-kriminell

(Programmet är inspelat och sänt före den aktuella händelsen, men har man sett det blir man inte förvånad hur det slutade.)
Svar från gunte 2020-03-25 11:32
Ja fy fan..
Tack Martin..
Den som först å främst ska anklagas å dömas är inte mannen, utan den rättsvidriga lagstiftaren - riksdagen.
Svar från gunte 2020-03-25 11:30
Kan väl konstatera att kön till stupstocken hade blivit lång..
Tack Ragnar..
Ja, visst är det så.. konstigt att 'dom' får så lindriga straff trots att man medvetet kör ihjäl andra, en sån här människa borde så klart få livstid! Just den här vägen 'Örbyleden' har jag kört på flera tusen gånger som bussförare under 9 år (bussgaraget ligger straxt intill), hela den leden är som en inbjudan till att köra fort.. där det är rätt så långt mellan rödljusen.. Ofta har 'motorintresserad' ungdom streetrace där på kvällarna/nätterna, där man då plötsligt spärrar av hela leden åt ett håll och kör accelerations/dragracetävlingar mot varann, tills polisen kommer.. har själv hamnat i såna stopp flera gånger, oftast en sen fredag eller lördagskväll, men oftast ser man bara däcksspåren dagen efter..

Själv blir jag också väldigt illa till mods när jag läser om att folk ute i landet varje år kör ihjäl nån fotgängare eller cyklist ute i bygderna bara för att dom själva kör på fyllan, och ofta kör så om och om igen, och körkortet har dom ofta förlorat för längesedan.. men bilar får dom alltid tag i ändå, även om man inte har körkort.. Det här beteendet lär vara rätt så vanligt i glesbygden, och på Gotland.. Jag känner en polis där.. och kör man ihjäl nån på fyllan, så blir det högst nått enstaka år i fängelse..

Beteendet att ta med sig ett virus hit och sprida det vidare med sitt resande/flygande trots att väl alla vet att det är ett 'elakt' virus på gång i Kina som sakta sprider sig.. är ju också riktigt ruttet! Hur tänker man.. I Sverige så är man väl uppe i över 30 personer som nu har avlidit hittills, och många tusen ute i världen.. Och hela länder tvingas till karantän.. kanske i månader.. Ekonomier slås sönder världen runt.. allt bara för ett beteende att kunna få flyga fritt, och överallt, och hela tiden! Det enda bra med det hela är väl att det gynnar miljön och klimatet.. Blir intressant framöver hur värdena för detta kan mätas in, och vad man då kan se för effekter av den här totala kollapsen med resandet.. Men troligen sätter sig folk i sina bilar istället och kör runt.. Där lär CO2 utsläppen öka rejält tror jag!

Fin bild, vad var det innan det ruttnade? Tomat kanske..
Hälsn!
Svar från gunte 2020-03-25 11:29
Tack Jan för din kommentar..En något övermogen clementin fick symbolisera..

Ibland överväger jag att helt sluta läsa och lyssna på nyheter, får mest en klump i magen och sur smak i käften om hur det funkar därute..
Kanske tur jag/vi har en fritidssyssla som ger rätt mycket sinnesro..
ehrsa 2020-03-25 11:52
Sant! Hälsn!
Bilden är kanonbra med läcker färg, jag trodde det var en riktigt gammal röksvamp först .Hälsn, LO
Svar från gunte 2020-03-25 22:00
Hehe..Tack LO..
Instämmer helt! I Sverige finns en lång tradition av ovilja att låta människor stå för det de gör. Hälsningar/ Björn
Svar från gunte 2020-04-04 17:20
Tack Björn..