Ny ordning i ryggan...

Har gjort lite förändringar bland fotoprylarna. Avyttrat ett par objektiv, vidvinkelzoom och normalzoom.

Har istället införskaffat en ny "promenadkamera" Panasonic GX 9 tillsammans med Panasonic/Leica 15mm/1,7

En lätt och trevlig kombo som jag känner mig nöjd med. Blev dessutom några hekto lättare i slutändan.

Underlättar dessutom att slippa byta objektiv så ofta.

Fick följa med på senaste turen och 3 av 4 bilder är med denna. Ett panorama av två bilder inleder.

HaD/Gunte..

Inlagt 2021-09-28 01:43 | Läst 410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser fint ut, 15mm på 4/3 är en utmärkt normal, jag använder en 28mm som mitt basobjektiv i vidvinkel och normalområdet. Dock vill man kanske ha något vidare också ibland, men man löser det ganska enkelt med ett panorama. Annars är väl ett 7mm ett bra komplement, men man använder ett sådant inte så ofta men ibland. Jag har ju haft två hus i 10-15år nu, tycker det fungerar utmärkt att ha en uppsättning för vidvinkel-normal-makro och ett för teleområdet
pdahlen 2021-09-28 09:35
Såg att den har focus stacking så det kan du testa du som stackar en hel det. Focus peaking är ju riktigt bra vid manuell fokus. Sedan finns något som post focus vilket jag inte har förstått. Några kul saker 😊
Svar från gunte 2021-09-28 21:29
Ja det funkar fint med 15 mm, ville ha ett fast istället för 12-32 som följer med. Bättre bildkvalite också på 15 mm.
Från 70 mm och uppåt är det nikonen som får jobba.
Tack Peter.
Svar från gunte 2021-09-28 21:39
Ja det finns ju en drös med finesser som jag inte ägnat så mycket energi åt, grundinställningar är dock gjorda så man klarar sig bra med det.
Känns nog att stackningen fortsättningsvis får bli med släden och D500..
Jag håller med att det är mycket trevligare att fota med lättare utrustning... fick min fotoglädje tillbaka när jag skaffade mig nya spegelfri Olympus...
Läckra bilder. Mycket tjusigt den sista, som spindelblomma ;-)
Hälsningar Halina
Svar från gunte 2021-09-28 21:34
Ja vikten på en liten smidig kamera runt halsen är ju överkomlig. Totalt sett så blev det 440 gram lättare att byta ut 2 zoomar mot lillekameran.
Den sista är med 600 mm, övriga med panasonic.
Tack Halina.
Hej Gunte.
Det ser ut som ett riktigt bra val. Multiplicerar du inte med 2 i det systemet 4/3? Det blir då en 30 mm (ekv. FF) och det finns förmodligen också tillräckligt med pixlar för att kunna beskära. Stackar kan lösa "problemet" med stora landskapsfoton, eller hur ? Har inte någon erfaring.
Nummer 2 här är min favorit.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gunte 2021-09-28 21:43
Ja det stämmer med faktor 2, fick läsa på ett tag innan jag bestämde mig för denna 15 mm som jag tyckte passade bäst till mig. Dessutom är sökaren vinklingsbar uppåt, en funktion jag gillar.
Tack Erik..
Andra bilden i skogen fastnar jag för direkt. Otroligt grönt och vackert ljus.
Hälsningar Lena
Svar från gunte 2021-09-29 09:32
Ja det gröna dominerar i skogslandskapet..Får se om kommande färgskiftningar under hösten kan bli nåt..
Tack Lena..
Det ser fint ut det där. Fast jag tror inte kameran spelar så stor roll när du fotar….. Precis som Lena tycker jag andra bilden är suveränt bra. Trots bra ljus i det gröna ljusa har du fin teckning i den mörka förgrunden. Väl behärskat efterarbete eller flera exponeringar? Hälsningar/ Björn
Svar från gunte 2021-09-29 09:40
Singelbild och minimalt efterarbete men blev bäst med vitbalans molnigt..
Tack så mycket Björn..