VARDAGSSPEGLINGAR

Hur kan man rysa av att se en 58:ans Edsel…

…gick bara en kortpromenad runt kvarteret då den bara plötsligt dök upp, en Ford Edsel från 1958 - tur att man alltid har "Lillen" RX100:an i fickan...
 

...ha en fortsatt bra kväll!

Inlagt 2013-05-28 20:12 | Läst 3764 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Rysning kan man få av två orsaker,dels linjespelet i bilen och om man vet Ford höll på att gå om kull med denna skapelse.
Janne
Svar från Hampus_6 2013-05-29 16:41
Jo jag vet, det var tungt för Ford med den bilen - men jag gillar modellen och tidsepoken! // Sören
Vilken raritet! Man ska alltid ha kameran med sig så bra fångat av dig Sören!
Svar från Hampus_6 2013-05-29 16:43
Tack Danne - jo "lillen" i fickan är det som gäller! // Sören
Åh, du skulle ha fått ståpäls över hela kroppen om du sett vad jag hamnade mitt i efter en fototur till en hage efter jobbet idag. Jag hade stått och tittat på tre föl en halvtimme och svängde in på gatan vid vårt bostadsområde. Där finns en park och just denna kväll vällde det in gamla, blanka bilar i alla granna färger. Jag åkte hem och bytte objektiv för att testa det där med bilfoto.....jag återkommer när jag kollat igenom vad det blev.
Hälsningar Lena
Svar från Hampus_6 2013-05-29 16:45
Ska bli kul och se din bilbilder Lena - ser fram mot det och se om jag får ståpäls på hela kroppen!! // Sören
2013-05-28 20:53   Bengan The Zombieskier!
Kommer i håg en gång,
tror det va 1958,
när jag var i USA, då såg jag den här bilen hos en bilhandlare.
Jag fick en broschyr då också, tror jag har den liggande någonstans.
Båten jag jobbade på, Wallienius Rigoletto, lastade bilar till Europa.
Men det va bara Studiebaker och Chrysler som vi tog ombord, ingen Edsel tyvärr.
Och bilarna, som skulle köras ombord, hade nycklarna i startlåset, men det va ett inhängnat område!
Men det gick att köra där med! :)
Svar från Hampus_6 2013-05-29 16:48
Tack Bengan för ditt inlägg på min blogg - trevligt med fina minnen - om du har broschyren kvar så är den säkert lättsåld till någon som har en Edsel! // Sören
Ja, den fina bilden fångade du bra! Jo, skiljer sig nog åt vart i Sverige man befinner sig och detta med mängden fina jänkare man ser på vägarna. I min trakt lever raggarkulturen vidare och det vimlar av fina jänkare, och helt klart är dessa bilar ett fint inslag i gatulivet! Ha en fin kväll Sören! Mvh. Johan
Svar från Hampus_6 2013-05-29 16:50
Tack Johan för ditt inlägg om att raggarkulturen och jänkare finns kvar i dina trakter, trevligt! // Sören
Snygg kärra!
Appropå Edsel besökte jag Prins Bertil Memorial på Djurgården i Söndags. Många fina bilar att vila ögonen på men jag såg ingen Edsel vad jag minns. Vid halv två-tiden hade regnet tvingat in mig under ett stort träd där även en fin Jösse stod parkerad. Kom i slang med en intressant och mycket kunnig bilnörd som berättade att han startade upp Edselklubben en gång i tiden. Efter en stund i regnet var vi en hel liten församling som snackade bilminnen;)

/Stephan
Svar från Hampus_6 2013-05-29 16:56
Vad trevligt Stepan, att samlas så där spontant och ha samma intresse att diskutera kring - ja visst var bilen läcker! // Sören
Jag vet inte om jag tycker Edsel är så vackra, men de är åtminstone lite udda (var det inte de som hade knappar för växling?) :)
Svar från Hampus_6 2013-05-29 17:04
Jag har alltid gillar Edseln sen filmen "Öster om Eden" med James Dean som jag av någon anledning förknippat med Edsel, det kult för mig - det där med knappväxel vet jag inget om men det kanske var så! // Sören
Halo Sören.
Ja det är alltid bra att vara förberedd.
Det var en av bilhistoriens största flopp. Cirka 84.000 exemplar - mindre än hälften för "break-even".
En av flera orsak till floppen skulle vara att den vertikala delen av fronten påminde dom dygdiga amerikanerna på en vagina. :-)
Jag tror att bilen är en skatt idag och denna ser mycket välskött ut och är tack och lov inte "customized/pimped"
Med foto och veteran hälsning från Danmark.
Svar från Hampus_6 2013-05-29 17:09
Hmmm kanske därför jag gillar fronten ;-))) - jo jag känner till att Edsel höll på att stjälpa hela Ford, men dom kom tillbaks - jag den jag fota nu såg väldigt fin ut när den gled förbi! // Sören
2015-03-25 17:02   Göran Blomberg
Kul att min åktur i Mälarparken gav dej ståpäls.Jag är väldigt intresserad av en kopia på bilden om det går för sej kan gärna bytas mot en åktur MVH Göran Blomberg
Svar från Hampus_6 2015-04-01 19:44
Hej Göran...jag mötte dig i går på Regatta gatan då sa jag till sambo att den fina Edseln har jag plåtat och lagt upp på Fotosidan för ett bra tag sen....och sen kommenterar du inlägget i veckan...ännu mer ståpäls! Det är klart att du ska en kopia, vill du ha den digitalt eller printad? Hälsningar Sören!