VARDAGSSPEGLINGAR

Nu vet jag var den håller till…Strömstaren...

…så nu gäller det bara att komma närmare eller skaffa ett bättre teleobjektiv…

...ha det gott!
 

 

Inlagt 2014-01-26 15:56 | Läst 1991 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härligt med Strömstare. Du får gärna tipsa om var :-) // Mats
Svar från Hampus_6 2014-01-26 21:12
Hej Mats - jag har sett en Strömstare i Sala vid dammen för ca 4 veckor sen men hade då bara normalobjektiv med mig, sen har jag varit där 2 gånger men inte sett till den - men i dag åkte jag förbi Strömholms slott och såg den lilla krabaten spatsera på iskanten till forsen...så då blev det de här bilderna, men mitt 55-210 räckte inte till! // Sören
Att sitta still och vänta kan göra att du får den på få meters avstånd men du skrämmer ju bort den om du rör dig för mycket. Har haft dem många gånger på 4-5m håll och det verkar som de accepterar att jag är där, de ger mig gott om tid att fota. Lycka till Sören :) /Frode
Svar från Hampus_6 2014-01-26 21:15
Tack Frode, jag ska lyda ditt råd och vänta in den lilla krabaten någon dag då jag har gott om tid och hoppas då att få bättre bilder! // Sören
Fina bilder på denna stare, det gäller nog att sitta still och vänta så duger nog dina objektiv. :-)
//B-O
Svar från Hampus_6 2014-01-26 21:16
Tack B-O...som alltid när det gäller fotografering av fåglar och djur...tålamod! // Sören
Hej Sören,
jag har också fotograferat strömstare idag och kände precis som du. Attans att 400 mm är för lite, men när jag kom hem och började titta på bilderna tänkte jag om. Jag fick beskära mina bilder från ca 5700 pixlar på långsidan till ca 2500-3000 pixlar. Det är fortfarande tillräckligt bra om jag vill printa en bild som inte är för stor. Att visa här på sidan räcker det gott och väl, så vad vill jag egentligen göra med mina bilder? Om jag hade för avsikt att sälja fågelbilder skulle jag kanske ha annan optik, men i dagsläget är det ju bara en hobby.
Dessutom har också Frode helt rätt och flera andra har visat det här i bloggarna. Om man bara har tålamod och varma kläder kan man få strömstaren väldigt nära. Tålamod vid naturfoto tror jag kan ge oerhört mycket mer än dyra grejer. Tålamod och kunskap om de djur man vill se är nyckeln.
Hälsningar Lena
Svar från Hampus_6 2014-01-26 21:26
Du har alldeles rätt Lena när det gäller fotografering av djur så gäller det nog att vara påläst ha tålamod och att vara välklädd som gäller!
Jag hade bara ett 55-210 objektiv så det kändes som det var alldeles för dåligt/kort...jag får väl prova en annan gång och se till att jag har bättre med tid då! Hälsningar sören
Jag har aldrig fotograferat den själv, men jag har stått och tittat när den har dykt. Det är fascinerande!
Svar från Hampus_6 2014-01-26 21:28
Ja det är en liten lustig krabat och trevligt att se den dyka i det kalla vattnet! Fascinerande som du säger! // Sören
Hej igen Sören,
jag skrev en lång kommentar och fick inte med ett ord om att jag tycker du lyckats fånga strömstaren alldeles utmärkt. I synnerhet gillar jag bild tre där ljuset gör att man ser de fina detaljerna i fjäderdräkten (och du hade bara 210 mm)
Hälsningar Lena
Svar från Hampus_6 2014-01-27 21:44
Tack Lena, din kommentar uppskattas mycket...jag har inget objektiv med längre brännvidd, synd nog vid ett sådant här tillfälle! Hälsningar Sören
Du lyckades bra ändå utan det jättelånga objektivet. Får du tag i ett sådant är du nog oslagbar!?
Svar från Hampus_6 2014-01-28 22:27
Tack Danne - ja får väl satsa på ett bättre objektiv om jag ska jag fågelbilder i framtiden! // Sören