Men förresten - vad gör hästen...?

Hästen hjälper oss att se det vi inte ser annars.

Hästnyheter

Hej! Vill bara göra litet reklam för släkten, som har fått viss mediauppmärksamhet, inte helt oförtjänt om jag får uttrycka min åsikt:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7377647.ab

Postat 2010-06-28 12:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hästen om dryckeskultur - en erfarenhet rikare...

Vem rev stallet medan jag sov??? Stöööön....

Detta var det ingen som berättade igår. Huvudet för trångt, tungan torr som en havresäck, synen dimmig, magen sur och musklerna stela. Vad hände? Jag sjöng ju av lycka och glädje när jag till sist gick och lade mig i den vackra sommargryningen...

Släpade mig upp och pinkade, drack några liter vatten ur handfatet. Nu ska jag ligga här och käka knäcke tills jag somnar om. Stryk denna dag från mitt liv!

Postat 2010-06-27 20:56 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hästen om dryckeskultur - del 1

Jag varnade för det starka vattnet i de spetsiga glasen. Men det finns drycker som både männsiska och häst kan njuta tillsammans - ÖL! Oj vad läckert, med malt i förädlad form! På något sätt får ölen stämningen att lätta och bekymren att blekna. Man vill bara ha kul, och ju mer öl man dricker, desto roligare blir det! Prooost! Ner i mulen bara!

Allt är roligt och alla har kul!

Historierna varar hela natten!

Postat 2010-06-27 20:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hästen om matkultur

Ju mer jag minglar med mänskligheten, desto mer börjar jag förstå vad vi gräsätare går miste om när det gäller smaksensationer. Här om veckan försökte jag under ett par dagar återgå till mitt naturliga, gräsätande jag, men det kändes tämligen fattigt. Jag tror att jag har fått en smak för det kulinariska, och nu finns det ingen väg tillbaka. Försökte få till en trevlig gärdesgårdskonversation med en kossa, men möttes av total oförståelse. Å andra sidan - när en ko idisslar vilar en form av frid över hela situationen. Idisslande människor som man träffar på bjudningar blir lätt litet kletiga - ja, faktiskt riktiga plågoandar ibland. Tror det har en koppling till vad de dricker. Den varma, svarta drycken är OK, men starkt vatten i små mängder i spetsiga glas kan ruinera en trevlig kväll... 

Nu när det var midsommar hittade jag dock min andra gräns. Peppad av sällskapet och tillfället vågade jag mig på den högsta av sommarens kokkonster - att grilla! Men problemet var att det var svårt att koppla bort tankarna på att det var kompisarna från stallet och hagarna som gick åt, marinerade och inoljade, i lagom stora bitar. Jag höll mig till sallad och färskpotatis när vi satte oss till bords. Midsommarstången tog jag mig också ett par tuggor av, den var delikat komponerad! Smaklig spis men utan gris....

Till sist har jag funnit den fulländade matkulturen. Från början raljerade jag litet över den, men nu inser jag att långfrukost och fikande är min grej! Müssli, knäckebröd med goda pålägg, ost, sylt och marmelad, gurka och tomat, kakor, skorpor och bullar, och underbart gott te. På bilden här har jag det som bäst! Hotellfrukost med ett brittiskt par i skön retromiljö. Smakfull kost och lättsam konversation på varierande teman. Ingen har bråttom, varandet i stunden och den trevliga samvaron gör både historia och framtid mindre påtaglig. Den som inte lever nu, lever aldrig, hur gör du?

Postat 2010-06-27 20:36 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hesten elsker dette landet, som det stiger frem!

Galopperade lätt över Svinesundsbron och tog röda sidan i norska tullen, för att vara säker på att det var OK att skritta runt i Noreg utan att riskera skumma parasiter eller illvilliga hästhandlare. Det är ju liksom ett bergsfolk helt utanför EU, så man vet ju inte vad som gäller.

Men oj oj oj vilket vackert land! Nästan inga människor, bara vacker natur, men kjempefina fläll och härliga forsar! Solen gnistrar i vattnet och den friska fjällvinden river skönt i manen.

Hästen har fullständig kontroll, är helt i balans och harmoni med naturen. Hesten elsker redan dette landet!

Shit! Ett litet avbräck! Trodde det var slut med snö för i år, men snösmältningen är hästlängder före där hemma...

Måste medge det, människor har en del goda idéer! Eller vad sägs om vedeldad badtunna? Helt otroligt gött, efter kalla toppar och snö. Vem jag badar med? Jo, ett trevligt gäng med människor från Holland. Obegripliga men roliga! De garvade hela tiden!

Hmmm.. Vad gör det med språkförbistring när man får bada med en sådan här dofsing? ;)

Hon gillar att vänslas! Min mule är svår att motstå...

Shit igen! Holländarna hade en diabolisk plan! De tvingade ned mig i havet efter badtunnan. Bara 10-11 grader i vattnet, och jag fick inte ens springa och hämta mina armpuffar. Lätt panik, men det vill man ju inte erkänna...

Men vad nu? Dofsingen från Holland hoppade i för att rädda mig! Hon blev orolig när hon såg mig sprattla och kastade sig i för att hjälpa mig. Vilket människosto - jag tror jag är kär! "If you read this, my dear, I think I am in love!"

Postat 2010-06-09 13:31 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa