Om vedermödorna med att fiska hummer. och att leva öliv i 100 dagar.

Hummerfiskets avslut, den 4 oktober 2008

Nu är hummerfisket slut för våran del. Vi drar oss tillbaka till inlandet efter ett fantastiskt fiske med underbara dagar på havet. Hur summerar man då? Vi har lyft tinorna 7 gånger under detta fiske. 23/9, 24/9, 25/9, 26/9_1/10, 3/10 och ett fåtal den 4/10. Vädret har kanske varit lite för bra för hummerfiske. När det är vackert väder, är det även ro på botten, vilket innebär att man måste veta var det kan finnas hummer för att få fångst.

Att vädret varit bra, är inte negativt, Det har inneburit att vi kunnat ge oss ut på ställen vi aldrig testat förut, långt ut i Pater Noster skären. Detta var givande.  Vi har funnit ett antal nya fiskeställen, och det är spännande.

Hur står sig då 2008 mot tidigare år? Om man bortser från rekordåren 1995-1998, är det bara 2004 som varit bättre än 2008  sen 1998. Man skulle kunna säga det näst bästa året under senaste 10 åren.

Höjdpunkterna under fisket har varit ett flertal. En 1kg hummer i en av de nya carapaxtinorna bl annat. Det enda negativa jag har att säga om årets fiske, är att vi tappat 4 tinor. Två var riktigt gamla och dåliga, så det går att ta förlusten. Vi började alltså fisket med 3 st nyinköpta, och tappade 4 gamla. Summa -1. Förnyelse av redskapen kanske är ett roligare sätt att beskriva detta på.

Nåväl, med analkande storm från syd, kändes det helrätt att avsluta och summera fisket. Summeringen kommer jag och min polare att ha under vecka 41, då vi kommer att dela en rejälhummer, och skölja ner med champagne. Till detta blir det bildspel från årets fiske.

Annalkande oväder

Klart godkänd!

Reptricket

Durkslagen?

Regn

Okända hummerfiskare

Även gammal kuba fiskar

Speglingar

Färdigfiskat

Hummerkokning

Fotografen

Inlagt 2008-10-05 08:40 | Läst 5552 ggr. | Permalink
Hej där
Kul att höra att det gick bra!
För oss gick det väl sådär...
Fick en liten smakbit var iallafall, och vilket väder!!!
Trevligt att du delar med dig av dina fina bilder!
Ha det gott! /Susanne
Denna blogg är ej längre aktiv