En bild blogg om raka linjer och sneda vinklar, kontraster mellan olika material och ljus och skuggor. Ingen text, bilden får tala för sig själv. Motiven är alltid hämtade ur urbana miljöer.

Nytt tillbehör och gamla linser som får nytt liv

Fick hem min TECHART adapter till min Fuji GFX 50s i dag. Blev glatt överraskad när jag testade min Canonoptik för att se vad som funkar utan eller med acceptabel vinjettering. Att all TS optik skulle funka visste jag redan, det ved den biten som fick mig att skaffa adaptern och den tokhöga kostnaden för Schneider TS optik. Blev glad när jag insåg att Sigma macro 150mm funkar helt utan vinjettering då det är en superskarp favorit lins. Min gamla 70-200 f2,8 får godkänt, den vinjetterar över hela området men kan få hänga på när jag behöver ett lite längre tele, Fuji är enligt rykten på gång med en 250mm så den blir kanske inte så långlivad ändå.

Inlagt 2018-02-26 20:18 | Läst 553 ggr. | Permalink
Verkar som du har helt rätt objektiv för att användas med GFX:en. Sen finns det väl ett 36x24-läge för övriga objektiv?

Jag såg en begagnad FD-adapter och blev lite sugen att prova med Canon FD 85/1,2 Aspherical på en GFX
Svar från whisky 2018-02-27 20:12
Ja, TS linserna funkar kanon och Sigma linsen lika så. Sparade ganska mycket pengar på att slippa byta TS optiken till Schneider ;) Gillar inte att använda mindre bildyta. Har ju bytt upp mig för den större sensorns skull. Lite sugen på att se hur Sigmas 150-600 sport funkar. Väntar in en ev 250mm från Fuji annars får jag gå på Hasselblad optik.
Denna blogg är ej längre aktiv