AI?

 Albert Einstein i Soho med Armani kostym i solnedgången taget med Agfa Vista 200. 

Hela AI inom fotografering börjar bli löjligt. Kameror som kom för 10år sedan är tillräckligt bra för 99% av alla fotografer. Även sport och fågel fotografer har klarat sig i decennium utan AI.

Det enda som är bra med AI är att begagnade äldre digital kameror utan AI blir billigare.  För mig är fotografering ett hantverk där man använder ögon, hjärna, hjärta och känslor.  

Analog fotografering är svindyrt tyvärr men det lutar åt en Nikon FM2n väldigt snart.

Johan O E 

Www.stayuntilforever.com

Inlagt 2023-05-26 07:04 | Läst 261 ggr. | Permalink
Håller helt med!
Det går utmärkt att bedriva god basfotografering med en bra utrustning från 1950-talet (om man vet hur man gör).

Fin bild på Einsteln - honom tror vi på.
Det är inte ens helt likt Albert... Som jag för övrigt har svårt att tänka mig i Armanikostym... Visst hade han yvigt hår, men inte så välkammat och så utstuderat Beethovenlikt...

Kul med AI :-)

/Tomas
Agfa Vista fanns nog före 1957, men inte Armani (grundades 1975 i Milano) och Albert dog 1957 om jag inte minns fel.

Jag kanske är misstänksam, men jag misstänker att bilden är AI-genererad. Rätta mig om jag har fel..

/Tomas
syntax 2023-05-26 23:26
Visst! Falskt som vatten. AI skall alltid glätta till det lite för mycket. Albert borde stiga ner och kröka (bostads)rummet för den som gör så här... :-)
Svar från Johan O E 2023-05-27 06:48
Såklart det är AI. Läskigt bra dock. Någon har ju bara skrivit in Armani kostym, Soho, Einstein etc och så har AI skapat bilden.
syntax 2023-05-27 07:36
Undrar vad AI kläcker ur sig om man skriver: gris-kommunist-Andersson, eller: brun-Åkesson-hal, eller rent av: liten, arg, Stenevi?
AI kanske blir det nya samhällsredskapet?
Och AI blir, eller rättare sagt, lär sig mer och mer, så snart kan vi inte se skillnad på äkta och falskt! Och inte bara här!
Men visst finns det fördelar med AI, jobb kan avskaffas, sjukvården kan få hjälp, bilar kan bli säkrare, det finns oändliga möjligheter, och såklart även risker!
/B