Bilder och lite text kring några av mina utflykter med kameran. Gillar att vistas i naturen och uppleva lugnet, höra ljuden och känna vinden.

Samma utsnitt men så olika bilder

Lördagen den 19 augusti skulle vi få dimma på efternatten och tidig morgon. Och dimma är ju fotografens bästa vän. Måste ut med kameran. Hade inget givet objekt så på kvällen före var jag på jakt. Hittade en liten holme i en insjö. Motivet borde bli vackert om jag får den utlovade dimman.

 

Tänk vad samma motiv kan se så olika ut på grund av ljuset och atmosfären. Och olika känslor de kan skapa. Bild 2 är min favorit. Vilken är din?

Fredag kväll kl 21:20. Vacker kvällshimmel.

Nu är det lördag, dimma, kl 04:18. Utflykten blev lyckad.

Solen har kommit, dimman ligger kvar, klockan är nu 05:55. Skådespelet är snart över.

Inlagt 2023-10-07 10:45 | Läst 698 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag fastnar för tredje bilden men jag har bara sett bilderna i telefonen. Upplevelsen blir antagligen annorlunda på en riktig skärm.
Hälsningar Lena
Svar från karwet 2023-10-08 20:25
Tack Lena för kommentaren. Kul när vi tycker olika. Det finns ju inget rätt och fel när det gäller tycke och smak.
/Karl
Lena Holm 2023-10-08 20:33
Hej Karl,
nu sitter jag vid en stor skärm och är nog benägen att ändra mej till andra bilden. Spontant skulle jag vilja ha lite mer kontrast i tredje bilden för den är fin. Men det är ju helt OK att tycka olika :-)
Hälsningar Lena
Svar från karwet 2023-10-11 19:53
Hej Lena!
När det gäller bild 3 var det mycket dimma när jag tog bilden, därför har bilden inte så mycket kontrast. Jag förstår din synpunkt men väljer att ha bilden "mjuk". Tack Lena.
/Karl
Klassisk bildserie, som när Monet sökte ljuset vid katedralen i Rouen.
Svar från karwet 2023-10-08 20:26
Ja dessa fransmän. Inte först med något. Tack så mycket Stefan för kommentaren.
/Karl
Riktigt snyggt - gillar även jag bild #2 bäst.

Skulle den vinna på att beskäras lite i nederkant för att centrerera ön, eller kommer speglingen för nära kanten då?
Svar från karwet 2023-10-08 20:30
Tanken var att bilden skulle ha flera blickfång. Om jag centrerar bilden och har kvar skog i högerkanten blir bilden högertung. Den bild du efterlyser finns i mitt Instagramflöde från den 20 augusti. Tack Tomas för kommentaren och dina tankar om bilden.
/Karl
Så olika men vackra alla 3. Mvh Nina
Svar från karwet 2023-10-08 20:31
Tack Nina för kommentaren. Man måste inte välja som du antyder.
/Karl
Det är fina bilder alla tre. Kan inte på rak arm säga att den ena bilden sticker mer ut än någon annan. Spontant tänkte att bild två var den som drog till sig mitt största intresse, men efter att att tittat en stund på alla tre är jag inte alls lika tvärsäker. Ljuset i bilderna är olika, men de tre bilderna är intressanta av just den anledningen tycker jag.

Hälsningar Jörgen
Svar från karwet 2023-10-25 13:40
Va trevligt att du delar med dig av dina tankar kring dessa tre bilder. Och någon absolut sanning finns inte, endast tycke och smak. Stort tack för kommentaren.
/Karl