En skånings funderingar i fotograferingens snåriga skog free counters

Snart fotbolls-VM

Tänkte skriva om något helt annat än fotografering denna gången...

Då är det snart dags för fotbolls-VM, två veckor kvar idag. Tyvärr fick vårt blå/gula landslag stanna hemma denna gång, men eftersom jag är skåning så är Danmarks sak vår ;)

Nu är jag ingen expert på ämnet, men väldigt fotbollsintresserad, så jag tänkte mig på ett försök att tippa utgången ur det första världsmästerskapet på afrikansk mark.

Eftersom det bara är Brasilien som lyckats vinna utanför sin egen kontinent (Sverige -58, USA -94 och Japan/Sydkorea -02) så tror jag att de kommer vara ett av lagen som slåss om titeln. Den afrikanska kontinenten har med några väldigt bra lag som mycket möjligt skulle kunna bli historiska, Elfenbenskusten får nog vara den främsta utmanaren med Nigeria och Kamerun i kölvattnet.

 

 

Så vad tror jag då egentligen? Bra fråga, är inte övertygad i minna funderingar än, men får väl göra ett försök på detta omöjliga uppdrag. Dessa lag tror jag går vidare från gruppspelet (utslagna inom parentes):

Grupp A: Uruguay och Sydafrika (Frankrike, Mexico). Tror att Uruguay är bättre än man tror och Sydafrika går vidare med hjälp av sina fans.

Grupp B: Argentina och Nigeria (Sydkorea, Grekland). Argentina är bra och Lagerbäck kan nog få ordning på Nigeria.

Grupp C: England och USA (Algeriet, Slovenien). England tar sig vidare och USA är bättre än vad många tror (de hade Brasilien i brygga, 2-0 i paus, i finalen av Confederations Cup i fjol, Brasilien avgjorde inte förrän i 84 min).

Grupp D: Tyskland och Serbien (Ghana, Australien). Tyskland är Tyskland. Serbien har ett bra lag i år, tyvärr har Ghana lite tunn trupp.

Grupp E: Holland och Kamerun (Danmark, Japan). En tuff grupp där Danmark lika väl kan ta sig vidare.

Grupp F: Italien och Paraguay (Slovakien, Nya Zeeland). Här lär nog inte bli några större skrällar.

Grupp G: Brasilien och Elfenbenskusten (Portugal, Nordkorea). Grym grupp där alla lag kan ta sig vidare. Nordkorea är nog bättre än man tror, de har legat på träningsläger i ett halvår snart.

Grupp H: Spanien och Chile (Honduras, Schweiz). Inga skrällar här heller. Men Spanien tar sig inte längre än såhär, VM är ju inte deras grej.

 

Kvartsfinalerna tror jag kommer att se ut så här:

Nigeria-Serbien

Holland-Brasilien

Argentina-Tyskland

Kamerun-Elfenbenskusten

 

Semifinalerna blir nog:

Serbien-Brasilien

Argentina-Elfenbenskusten

 

Så hur  blir då utgången till slut? Kanske blir det så här:

3:a Elfenbenskusten

2:a Argentina

VÄRLDMÄSTARE: BRASILIEN

 

Så det blir nog som vanligt när VM går utanför Europa eller Sydamerika, Brasilien vinner. Detta är alltså vad jag tror, jag hoppas att vissa lag går längre än jag tippat. T.ex. hoppas jag att det kan skrälla både här och där, älskar när David slår Goliat, och att Danmark går långt.

 

Nu vill jag höra vad ni tycker och tror.

 

Må sommaren komma fort och stanna länge!

Inlagt 2010-05-28 09:19 | Läst 1096 ggr. | Permalink