Att försöka lära sig något nytt varje dag känner jag är en god målsättning. Om det sedan är inom fotografi eller annat, det vet bara varje ny dag.

Nu har jag sagt farväl.....

 

till min trotjänare och läromästare Nikon D50. Vi har haft en underbar tid tillsammans, och jag är glad för alla de fina stunder den gett mig, och de minnen jag bär med mig genom tankar och fysiska bilder. Hade den fortfarande funnits att köpa är det definitivt en kamera jag skulle rekommendera vem som helst som vill börja foto med system!



Jag sålde även med det kitobjektiv som följde med när jag köpte den, och jag hoppas innerligt att den kommer skänka sin nya ägare lika mycket glädje som den skänkt mig!

Men nu är det nya tider och jag börjar komma överens med min D300. :)

Igår var det fika på Cello, och vi var åtta stycken som slöt upp. Trevligt med ännu fler nya ansikten! :)


Fredrik, Erik och Peter ler åt..... något! ;-)


Juhani siktar mot stjärnorna, och Janne tittar på.


Gamla prylar finns det en del i dessa lokaler!

Vid solnedgången tog jag mig en sväng ut för att eventuellt få någon snygg bild. Själva solnedgången blev det inget av, för det var för disigt. Men endast fem minuters promenad hemifrån hittar jag den här vyn.. och då bor jag ändå ganska 'mitt-i-stan'!


Ser ni havet därborta...?


Älvsborgsbron ur en udda vinkel...


En liten blomma måste jag ju bara ha med också! ;-)

Nu ska jag iväg och måla fönster! Tur jag kan stå inomhus.....

Inlagt 2009-05-08 14:48 | Läst 952 ggr. | Permalink
Ja Göteborg är la en trevlig stad. Var i stan är fotot "fem minuters promenad hemifrån" ifrån ? Senaste gången jag var där var när Sir Paul McCartney spelade på Nya Ullevi 2004. Det kanske är dags för en visit igen.
Svar från JenyJ 2009-05-08 21:28
Göteborg är en jättetrevlig stad, och tydligen vann göteborgarna pris nyligen som sveriges trevligaste/roligaste med den skönaste dialekten! Det du! ;-)
Bilden är tagen i Ekebäck, strax intill Älvsborgsbrons södra fäste. Ett fantastiskt område som mer liknar ett litet fiskeläge i Bohuslän än en stadsdel i storsta'n....
Allt är väl värt ett besök igen, även utan McCartney som lockbete! ;-)

/Jenny
Grattis!!

Visste inte ens att det funnits en D50!

Själv har jag ännu min D60, men kommer allt närmare inköp av en D700.

Vackra bilder, särskilt den sista om jag måste välja! :-)
Svar från JenyJ 2009-05-08 21:36
Tack Lysa! Ja, D50 kom redan 2005, och har verkligen varit ett suveränt insteg till systemkamerafotografering. Dessutom hade den ju af-motor i huset, vilket tyvärr inte D40 och 60 har ju...
Jag tror du kommer bli jättenöjd den dag du byter upp dig! :)
Ja, den sista bilden blev skön när jag hjälpte fram det blåa med blixten.. :)

/Jenny
Underbart underbart! Den där vyn 5 minuer ifrån var för härlig! Verkligen vackert:-) Jag tackar dig för den vyn och för att man slipper bege sig in trasfiken för att se den;-)
Kram på dig
Svar från JenyJ 2009-05-08 21:38
Ja du, Anna.. Botaniska fem minuter åt ena hållet och havet fem minuter åt andra.. och ändå centralt! ;-) Jag kan inte bo bättre, tycker jag själv!

Kram, och ha en skön helg, Anna!
VA, är det så vackert i Ekebäck? Där har man ju åkt förbi hundratals gånger, kanske skulle ta en promenad där nån gång...
Och en snygg kassaapparat dom hade på caféet, det kanske man skulle besöka, synd att man inte hinner dit på torsdagar :-(
Svar från JenyJ 2009-05-08 23:00
Ekebäck är helt otroligt! Alla dessa hus och små trånga gator/gränder som slingrar sig upp och ned. Hör av dig nästa gång du kommerned så tar vi en rundtur! :) Jenny B kan ju också få följa med! :)

Jag får väl senarelägga torsdagsfikorna.... eller nästa gång förresten, den infaller ju på Kristi Himmelsfärdsdagen-alltså en helgdag! :)
Ja jag ringer nästa gång jag är i närheten, kanske både en promenad, och ett cafébesök :-)

Kristi Himmelsfärd går nog inte, har redan lite inplanerat, ska till min bror i Halmstad, som fyller år, så det kanske blir lite svårt...
Svar från JenyJ 2009-05-09 09:45
Det tycker jag låter om en bra idé! :)

Synd på Kristi Himmelsfärd, men jag vet ju egentligen inte ens om det blir något då. Får höra mig för......
Ha en skön helg mu!
Fina bilder, skönt att bo så nära stan om man gillar det. Själv bor jag lite utanför gööteborg och trivs bra med det. Perfekt när man har små barn. Kanske skulle ta sig en tur in till stan ngn dag med kameran.
Kram
Svar från JenyJ 2009-05-09 09:47
Här är lite grand som att bo 'på landet' fast i sta'n.
Men Gråbo är ju också fint! :)

Kul om du vill hänga på på våra fikaträffar också.. Det behövs lite mer kvinnlig fägring, om man säger så! *s*

/Jenny
Grattis till din nya kamera Jenny.. HÅll med om att det är en alledels speciell känsla när man ger sig ut första gången med sin nya kamera :-)

Tyvärr hade jag ingen möjlighet att komma i torsdags.. valde nämligen sängläge hemma istället för att sitta och nysa ner fikabordet Var nog ett vettigt val eller?? ;-)

Sköna bilder också.. Tänk så ofta man glömmer att man faktiskt runt knuten kan hitta underbara fotomotiv bara man tittar lite