LaMotte Foto

Bilder, och lite text, från min fotograf-vardag

Året i bilder (allmänna jobb) - summering av 2016

Här kommer ett urval av de allmänna jobb jag gjorde 2016. Förra året blev det som jag nämnde i förra inlägget mest sport, men hittade allt lite andra jobb också. Det roligaste var nog tatueringsmässan Tattoo Meltdown som anordnas varje år i Trollhättan. Sen var statsminister Stefan Löven på besök i Lilla Edet och kollade in hur de jobbade på SCA Edet bruk. De flesta jobben är för lokaltidningen ttela. 

Stefan Löven i Lilla Edet

Tatueringsmässa i Trollhättan 

Äggproducent utanför Grästorp

Jubileumskonsert då Trollhättan fyllde 100 år 2016

Frank Andersson blev "århundradets idrottsman" på idrottsgalan i Trollhättan Koreografiträning i Vänersborg

Trädgård utsmyckad inför Halloween 

Doug Seegers 

Miriam Bryant

Roy från "Macken" invigde Trollhättans nya lekplats med tema just Macken.

Fallens Dagar

Louise Hoffsten

Postat 2017-01-16 09:57 | Läst 8758 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Året i bilder (sport) - summering av 2016

Lite sent på det, men har suttit och gått igenom hela 2016 bilder och sammanställt mina favoriter. Ett lätt konstaterande är att det blivit väldigt mycket sport. I fotbollen har jag följt dels Ljungskile som tungt åkte ur superettan och får starta om i div 1, men också den lokala fotbollen i Trollhättan/Vänersborg med lag som FC Trollhättan, Skoftebyns IF, Vänersborgs IF och Vänersborgs FK. Alla dess lokala lag spelar nu 2017 i samma div 2 serie då FCT åkte ur ettan och VIF kvalade sig upp i tvåan medan SIF och VFK låg där redan förra året. Det var även lite matcher i Svenska Cupen i fotboll och mest minnesvärt är nog snömatcherna i februari samt att Vänersborgs FK slog ut Jönköping Södra och nu i år får möta bla Halmstads BK och Norrköping hemma på Vänersvallen i februari.

I juni fotade jag första landskampen i fotboll (U21) då Sverige mötte Georgien i kval till U21-em. Jordan Larsson gjorde entre i slutet av matchen och avgjorde med sitt 3-2 mål alldeles i slutet av matchen.

I bandyns elitserie spelar både Gripen Trollhättan och IFK Vänersborg (denna bevakning för Bildbyrån). I våras gick IFK till slutspel men förlorade kvartsfinalen medan Gripen fick kvala för att hålla sig kvar. Den trenden ser ut att hålla i sig då IFK ser ut att gå till slutspel igen och Gripen förmodligen får kvala. Mest anmärkningsvärt inför denna säsongen är att IFK värvade tre ryska spelare. Mest namnkunnig bland dem är Sergej Lomanov som brukar kallas världens bästa bandyspelare.

I nästa blogginlägg kommer de allmänna jobben jag gjorde 2016, men nedan följer en bildkavalkad från sportens värld.

(Edit: jag orkade inte ladda upp alla filer manuellt så jag skapade ett album och länkade det till bloggen. Har du läst ända hit kan du klicka vidare till det albumet för där man man se bilderna i högre upplösning. De känns inte så "krispiga" nedan tycker jag)

ALLIANSLOPPET

Bandy,

#3539791

#3539808

ALLIANSLOPPET

Bandy, Elitserien,

FOTBOLL

FOTBOLL

Bandy, Kval till Elitserien, Gripen - Tellus

FOTBOLL

FOTBOLL

Bandy, Elitserien

FOTBOLL

#3539803

#3539804

#3539805

KFUM

Bandy, 4-nationsturnering, Sverige - Ryssland

FOTBOLL

Fotboll, Superettan, Ljungskile - GAIS

Fotboll, Superettan, Ljungskile - Trelleborg

Fotboll, Svenska Cupen, Ljungskile - Syrianska

Bandy, Elitserien, Gripen - Sirius

Fotboll, Superettan, Ljungskile - Frej

Bandy, Kval till Elitserien, Gripen - Tellus

Bandy, Elitserien,

Bandy, Elitserien,

Vänersborg - Villa Lidköping

Bandy, Elitserien,

Bandy, Elitserien, Gripen - Edsbyn

Bandy, Elitserien,

Bandy, Elitserien,

Bandy, Elitserien,

Fotboll, Svenska Cupen,

#3539829

Fotboll, U21, EM-kval, Sverige - Georgien

Fotboll, U21, EM-kval, Sverige - Georgien

Fotboll, U21, EM-kval, Sverige - Georgien

FOTBOLL

Postat 2017-01-13 11:33 | Läst 12151 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bara en bild

Jag var på Sverige - Georgien i Uddevalla i fredags kväll. Kval till U21-Em och Sverige vann med 3-2 efter mål i 95 minuten av debutanten Jordan Larsson som fick hoppa in 5 minuter tidigare. Snacka om succéinhopp! Jag hade en remotekamera bakom Georgiens mål och fångade ögonblicket när han satte den avgörande bollen i nät. Extra kul när den publicerades i flera tidningar/webben efteråt (Aftonbladet, Expressen, HD, Sydsvenskan, SvFFs hemsida mm). 

Postat 2016-06-05 21:46 | Läst 10973 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Oavgjort

En hektisk söndag i fotbollens tecken började med bevakning för Bildbyrån av Ljungskile - Åtvidaberg i Superettan. 2-2 slutade den efter att Åtvidaberg kvitterat sent i matchen. Efter matchens slut var det snabba puckar för att ta mig upp till Trollhättan och bevakning av Trollhättan - Kristianstad i div 1. 

Postat 2016-04-20 10:52 | Läst 9927 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Förlust i premiären

Premiär i söndags i div 1 södra för FC Trollhättan mot Kristianstads FC. Trollhättan vann förra året sin div 2 serie och är alltså nykomlingar i år. KFC vann med 1-0 efter ett tidigt mål i första halvlek, men det var ingen höjdarmatch från något av lagen och kanske kan man skylla på premiär mm. 

Postat 2016-04-19 10:17 | Läst 10082 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 77 Nästa