by Lars Ove Pehrsson Koll

20 SEPTEMBER 1970

Ser ni det här bild visar en portabel grillkiosk på Storgatan i Södertälje, kommer jag ihåg att en varm eftermiddag där samma plats som jag var femtonårig när jag cyklade ner stan för att titta på högerpartiledare Yngve Holmberg står och håller sin valtal av hans sista rund i Stockholm under valdagen några timmar kvar tills vallokaler stängas, lite speciellt minns jag att han luktar stank av rakvatten några meter avstånd och välkammad glansig frisyr av gelé samt bär helkostym. Tyvärr missade jag ta bilder på honom. under kvällen sitter mina föräldrar, jag o brorsan tittar på teve, riksdagsvalet och grovprognos visar redan kl 21.00 att Olof Palme vinner och sitter kvar som en ung statsminster då stänger vi teve för att min pappa är nöjd. ( f.d. fackombud, arbetskonsult, skribent DN, AB m fl och trogen socialdemokrat förstås) Tre somrar sedan tog jag denna bild med EF 24-70L IS. Hälsningar Lasse   

P.S  jag röstade på Vänsterpartiet kommunisterna i skolvalet år 1970 på Almbyskola för döva i Örebro, jag häpnade över jag röstar kommunister hi.. kul! 

min första FF kamera från Canon, våren 2011 nedan foton

Inlagt 2022-01-29 13:22 | Läst 693 ggr. | Permalink