by Lars Ove Pehrsson Koll

WENNER GREN CENTER

det är höghus från tidigt i 60 talets byggnad på Norrtull ( Sveaplan) i Stockholm, först tog vi förbi Västerberga, industriområde där handlat några bultar och mutter, fick se ett kvitto som jag blir stum av häpnad, inte så billigt heller tänker jag :-0 kanske import och uselt svenska kronor.. det här tre bilder tagnas i förmiddag, fisköga EF 2,8/15 mm Hälsningar Lasse

Innergård 

Wenner Gren Centers huvudentré

Norra tornet mellan Solna/Stockholm

Inlagt 2023-10-04 13:52 | Läst 597 ggr. | Permalink
Gillar bilderna, inte minst den första!

Wenner-Gren Center ser ut att ha stått sig bra. Anläggningen var en donation från Wenner-Gren, inrymde bl a gästforskare, och staten höll med tomten.

Jag minns från byggtiden (1962) att Wenner-Gren lät måla en jättestor reklam för sitt mjölfabrikat Kungsörnen, väl vetande att byggnadsnämnden inte skulle hinna reagera innan fasaden var på plats. Arkitekterna Sune Lindström och Alf Bydén på VBB utformade det uppåt avsmalnande höghuset och den runda gården. Jag tror det var Bydén som kom på färgsättningen, som om färg runnit ned från taket.

(Köper helst enstaka skruv mm från handlare som tar betalt per kilo, t ex Bauhaus och faktiskt även Snicken på Gotland.)
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2023-10-04 19:24
En liten kul historia! Tack Måns! Jo, jag vet det där om skruvar men mina skruvdimension är tum gänga/mått och skruvhatt är flat. Se min mobilbild nedan.

Ja, Bauhaus, Hornbach etc säljer per kilo.. billigare förstås men mina tre stycken räcker till min teleskop och kil monterar ihop. Hälsar Lasse

Läste om WennerGrens byggnad hos Wiki där liten intressant artikel!