by Lars Ove Pehrsson Koll

Här är min drömbil..

men har hittat min drömkamera istället! Äntligen! :-) 

Utställningsbil: Volvo XC40 på Bilia. Min bil Volvo C30 lämnade under väntetiden vid hjulskift medan gick runt nya volvobilar på Bilia i Segeltorp idag. Tagit bild med min gamla Iphone 4S.

Travel kit eller Astro kit..tja varför inte photographer for birds.. skämt. Ska prova båda DX-objektiv o  själv kamera nu i helg.  Ha en fin helg  Lasse 

Inlagt 2019-11-22 15:29 | Läst 1643 ggr. | Permalink
Där ser man, min drömbil förblir en dröm då den både är opraktisk och för dyr.
Grattis till drömkameran ;)

/Stephan
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2019-11-22 16:44
Tack Stephan! :-) Just det rätt val den kamera än XC40 :-D Jo, Kit i flugvikt..förstås även känns skönt att hantera kamera och mindre knappar (typisk för nikon för många knappar på kamera).
Hoppsan! Välkommen i Z-klubben.. och då också Z50-klubben..! Har haft min i 10 dagar nu och den har överraskat mig positivt hittills, och det finns mycket att lära sig om den, men man känner ändå igen 'Nikonkänslan'! Den passar fint ihop med mina tidigare Nikon F-objektiv, och då tänker jag speciellt på telezoomarna! Cropfaktorn x1,5 och den lätta vikten gjorde att jag 'föll' för den! Ser att du inte har 'FTZ-adaptern', den krävs för att kunna använda andra Nikon-objektiv, kanske hade du Canon tidigare.. jag minns inte! Kul Lasse! Lycka till med testandet!
Hälsn!
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2019-11-22 18:39
Tack Jan! Finns Z50-klubben här FS? Roligt att höra att du gillar Z50. Passar dig utmärkt med adapter för fågelfotografi. Visst, för mig att lära med nytt nikons - teknik, panel, info,, miljö m.m. bortsett fågelfotografi :-) Jo, jag vet det där adapter men jag är inte intresserad av. Skulle tänkt mig att ha en Canon RF men lite tröttande som canonist i många år. Omväxlande till nikon. Lite kul med nikonkameras miljö, förstås. Hälsar Lasse
ehrsa 2019-11-22 18:54
Nä, det finns nog ingen Z-klubb vad jag vet.. Du är nummer 2 här på Fotosidan som jag vet också har en Z50 nu.. förutom jag! Men det finns säkert nån mer.. Aha, misstänkte att det var Canon du hade förut.. då behöver man ingen FTZ-adapter! Och du har båda Z DX-objektiven ser jag, dom kommer att täcka mycket av behoven tror jag! Jag har den lilla 16-50 mm. zoomen, det fungerar bra på stan! Och kameran med det objektivet väger ju nästan ingenting.. Själv hoppas jag på att dom framöver kommer med ett 'fast' vidvinkelobjektiv med högre ljusstyrka! Jag gillar det korta skärpedjupet man får då! Men vi får se vad som händer.. jag vet ingenting om objektivutvecklingen framöver.. Hoppas det känns bra nu framöver med kameran!
Hälsn!
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2019-11-22 19:08
Tack Jan då vet jag, vi två som Z50 ägare här bloggar. Tänker mig inte skilsmässa mina gamla canonkameror och objektivet. ;) Hälsar!