by Lars Ove Pehrsson Koll

KANALFOTO

Södertälje kanal i sensommar 2018. 

PS över mina 21 000 filer (RAW, tiff, jpeg, dng etc) återskapade lyckats av filräddningsprogram i helg men ca 3 000-5 000 filer kunde inte räddas, accepterad! Nu har mitt bildarkiv över 62.000 bilder i kassaskåp  Nää, alla filer ligger på SSD hårdiskar. :-)  

Mitt senaste tillskott   En trevlig och Glad påsk er alla!  Lasse

Inlagt 2021-03-31 14:06 | Läst 1158 ggr. | Permalink
Aha, någon hårddisk som gått sönder gissar jag.. Jobbigt med all backup som behövs, men det är ju så det är.. kanske ser jag en Apple M1 där.. den verkar vara kompetent..

Juno reparerade jag och en arbetskamrat provisoriskt en gång för kanske 30 år sen.. Vi hade ändå en dykövning inplanerad den dagen (räddningsdykare i brandförsvaret), så dom ringde och frågade om vi kunde hjälpa dom? Dom hade gått på en sandbank nånstans utefter Göta kanal på resan från Göteborg så att en 'nit' hade 'ploppat' ur skrovet, vilket gör att det blir ett motsvarande stort hål som tar in vatten.. dom hade redan inbokade passagerare som skulle åka med till Göteborg dagen efter, och ville inte vara tvungen att ta in båten på varv här i Stockholm, dom har sin hemmahamn i Göteborg och ville reparera den där. Så vi knackade in en träkil av ett avsågat och spetsat kvastskaft, och sågade av det som stack ut utanför skrovet. Trä sväller och tätar ännu bättre och sitter hårdare efter ett tag! Det gick snabbt att fixa och sparade massor av pengar för dom.. Och vi fick en synnerligen god lunch ombord minns jag! Och deras båttur ner till Göteborg gick utan problem hörde vi senare.. Ett 'minne' som bara dök upp!
Hälsn!
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2021-03-31 17:39
Hej1 Tack för intressant info med även sina många historier om Juno på internet. hälsar Lasse

Jo, det är extern hårddisk, fyra-fem år gammal, dags att slänga HDD o köp nytt SSD.. :-).