by Lars Ove Pehrsson Koll

MARIEVIK - Uppsköt husrivning minst ett halv år fram pga miljöavfall

Stockholms stadshus ( S, V o MP tar över styret Stockholm numera) stoppade byggprojekt, men ska bygga tre el fyra höghus för 12, 18 och 24 våningar på Marievik i Liljeholmen trots ganska nya höghus byggnader ser ut som 10 år sedan! i bakgrund se foton. tyvärr kommer rivas enligt plan.  Sett från Tanto strandsbad i Södermalm samt foton är tagen med EF 70-200 mm i mitt av 2010 talet.  Hälsningar Lasse 

Intressant läsning den artikel från CNN om "Är Elfenbensnäbben hackspett utdöd"?  Spännande jakten  Se länk nedan min egen kommentarsfält. 

 

Halloweenfest med sina kompisar/vänner hemmakväll i oktober 2001, Natalie 12 år

Inlagt 2022-10-29 20:59 | Läst 618 ggr. | Permalink
Men är det på grund av avfallet man skjutit upp rivningen...? Jag trodde det var på grund av Samfundet S:t Eriks överklagande?
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2022-10-30 13:11
Oj då, jag såg fel datumet igår, trodde det här nu oktober månad, det var artikel i "Mitt i Söderort", lokaltidning publicerades det var ett år sedan! Tack Dan. :-) hälsar Lasse
Ja, visst är det lite konstigt med den där, stora 'kontorsfastigheten' vid Marievik som ska rivas, så väldigt gammal/uttjänt kan den väl inte vara..? Jag har bott här på Södermalmssidan i 22 år och den har funnits där hela tiden vad jag minns.. Så den kanske är äldre än man tror? De senaste 5 åren verkar den ändå ha varit helt övergiven.. Brukade ibland äta lunch där på nedervåningen med utsikt mot vattnet.. Det fanns en 'lunchkedja' som hette WKB som serverade bra lunchbufeer på flera ställen runt i stan bl.a. där, men det är nog minst 6 år sen jag åt där senast, sen lades det ner, och även på de andra platserna runt i stan.. Och det tycks bli 'höghus' där istället.. Minns att dom fick anmärkning på höjden närmast kajen där, det skulle troligen skymma Tantobadet vid ett visst klockslag och sommarmånad.. Aha, ser att Dan skriver om ett överklagande.. så är det nog!
Hälsn!
Dan J. 2022-10-30 22:45
Ja, från början var det tänkt 38 våningar, men då hade det skuggat Tantobadet kl 17-19 i augusti månad, så det fick man dra ner, senaste budet är nog 32 våningar. Husen som är tänkta att rivas är från 80-talet. Men det är alltså överklagat igen.
ehrsa 2022-10-31 13:00
Dan, intressant igen! Ja, det hade nog blivit ramaskri om badet lades i skugga i augusti.. Minns att det skrevs om det i en 'lokalblaska'.. Rivningsområdet är i alla fall 'nyligen' mer rejält inhägnat, och man kan inte längre promenera förbi via kajen där.. Hälsn!