by Lars Ove Pehrsson Koll

NY REKORDNIVÅ IDAG

Bilden är tagen med Iphone 12 på bensinpump i Skärholmen i morse. Oavsett vapenvila, ryska folket etc, det är Putin bestämmer, helt sjukt..  Hälsningar Lasse 

Inlagt 2022-03-07 13:16 | Läst 645 ggr. | Permalink
Oj - her i DK koster oktan 95 dkr. 15,99 i dag, men man forudser, at den kan stige til kr. 20 inden for en kort tid !
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2022-03-07 17:00
Hej Erik. Oj - vad billigt i DK, lite avis :) Visst, kan komma stiga till 20 kr. Hoppas kriget slutar i Ukraina nu eller snart som möjligt. Tack för kommentar, Erik. hälsar Lasse
ztenlund 2022-03-07 18:14
Billigt? Har du kollat vad växelkursen är? ;)

Sedan speglas väl inte den danska köpkraften riktigt av det. Upplevelsen är lite av att mycket kostar som i Sverige, fast man får ett pungslag av växelkursen, som nu har blivit klart sämre sedan i höstas för en svensk.
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2022-03-07 19:37
Martin, Ja, jag glömde bort hur mycket danska kronor stark än svenska kronor, dvs 10 danska kronor omvandlar 14,50 svenska kronor, kolla valuta nyligen. Tack för påminnelsen! hälsar Lasse
Jo´du - man får en chock när man kommer till macken. Diesel driver mycket av nyttotrafiken och jordbruket. Frågan är när det rekordhöga dieselpriset blir samhällsfarligt?
Man måste då betänka att över hälften av priset är skatt, och sedan har vi ett svindyrt icke fossilt bränsle som med tvång tillförs i stigande skala - den så kallade redutionsplikten (vilket djävla namn).
Regeringen kan alltså med ett penndrag lätta på situationen - men det vill man inte. Dom jättelika extra skatteinkomsterna som nu rullar in - och som på grund av storleken faktiskt kan ses som en konfiskation av privata medel, passar bra för att fylla hålen för stora utgifter - både nyligen och pågående. Ändå kan det bli bekymmersamt för sagda ministär: Vi är nära ett val, och folk tycker inte om att få sina privata pengar beslagtagna.

Summa Sumarum. Världens högsta dieselpris är alltså mest en följd av inhemsk politik - inte av kriget i Ukraina (även om det naturligtvis är massor av folk som genast vill profitera på sådant).
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2022-03-07 19:24
Tack för kommentar, Peter, du är påläst och kunnig. Håller med dig fullständigt, båda diesel o bensin måste sänka skatter. Kanske socialdemokraterna anser att sänka skatter är fult.. Skämt.. Gillar inte Miljöpartiet, tyvärr.
hälsar Lasse
syntax 2022-03-07 20:16
Reduktionsplikt = en plikt att reducera folks privata tillgångar... :-)

Jag gillar inte heller Miljöpartiet. Tyvärr måste jag medge att jag en gång i världen var med och röstade in just detta parti i Sveriges riksdag. Jag visste inte då att det skulle utvecklas till en liten fascistisk sekt.
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2022-03-07 20:44
En liten fascistisk sekt.. så sant! Haha.! Du är bra rolig! hälsar Lasse