Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Många diskussioner i massmedia (även radion) varför svartvita bilder känns mäktigare än bilder i färg.

Jag hörde i veckan på ett radioprogram där de diskuterade den svarvita bilden. Dess styrka gentemot färgbilden. Särskilt när det gällde dramatiska händelser eller annat som fotografen vill förmedla.

Därefter har jag läst i en del tidningar om samma sak. Jag tänkte på det när jag skannat av denna bild från en kyrkogård.

Jag gjorde den därefter i svartvitt. Lät den vara i denna gråskala. Jag vet inte vad ni som  betraktare tycker men nog känns den svarvita mer kuslig.

Nu skall jag förbereda mig för morgondagen då jag skall till Louisiana och se på såväl fotoutställning som en ny konstutställning. Min kamera vill visst inte följa med så den får bli hemma.

Gun-Inger

Inlagt 2012-02-23 22:56 | Läst 5120 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, bild 2 känns ju ännu bättre! Det lyckades du ju väldigt bra! Jag var på en kyrkogård för några veckor sedan men det gick inget vidare. Kanske ovana och obekväma att vara på en kyrkogård men jag får väl återkomma och börja fokusera och hitta en bra motiv.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-02-25 22:57
Jag har en del gravar att sköta om men det är verkligen inte alltid det går att få rätt känsla att fotografera. Det har ofta med ljuset att göra.

Du får ta en promenad igen och ställa kameran på svartvitt så slipper du efterarbetet i Photoshop.
Ha en fin söndag
Gun-Inger
Jag tycker att du har lyckats bra med sv/vita bilden...
Ha det riktig bra i Louisiana, tråkig att inte kameran får följa med ....
MVH Anita
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-02-25 23:00
Svartvitt är vackert många gånger. Vet du vad jag var tvungen ta upp mobilen och ta en del bilder som minne. Nu finns de på min blogg från idag.

Nästa gång skall kameran få följa med. Det var en mycket spännande utställning så jag måste se den en gång till. Får mer behållning då för jag skall läsa om de kvinnliga fotograferna.
Ha en fin söndag
önskar Gun-Inger
Svartvitt är mäktig :) Jag föredrar nästan jämt svartvitt framför färg faktiskt. Fast en del motiv funkar inte så bra i svartvitt som färg gör. Ja det beror mycket vad man fotar också :)
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-02-25 23:02
Precis så är det. Många vill ha sina blomster och naturbilder i färg för de bygger kanske just på färgen. När jag nu måste vara i Photoshop för att få svartvita bilder av dia längtar jag till mörkrummet.


Tur min man är där ibland så jag får känna lukten.

Önskar dig en fin söndag
Gun-Inger
Ja, kuslig kanske Om det är det man vill förmedla. Men jag tycker ju att den första är så mycket vackrare och har mer liv.

Hälsningar Ylva.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-02-28 22:55
Eftersom jag denna kväll upplevde just det där kusliga som jag gör ibland när jag är på en okänd kyrkogård så är den svartvita bilden som den känslan jag hade.

Konstnärlig känsla är det säkert mer i den med färg. Jag är glad att du kommenterade bilden. Du har så många fina bilder i dina album.
Ha det bra
Gun-Inger
Grönavågen 2012-02-29 06:58
Tack det var roligt att höra.- Klart att man ska välja Sv om det förmedlar det man vill säga bäst- Jag konverterar ofta mina bilder så att färgen helt eller delvis tas bort.

Hälsningar Ylva.