Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Tågnörd är jag.

Lite tröttsamt tycker många att jag är en sådan tågnörd. Varför blev jag det?
Kanske för min morfar var banvakt och jag har fått uppleva mycket
med Jonen inom järnvägsrörelsen. 

///Gun-Inger

Inlagt 2021-03-01 22:26 | Läst 303 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Gun-Inger - trevligt detaljfoto - mycket gillat.
Du bör inte ta hänsyn till vad andra tycker om ditt speciella intresse. De flesta här på FS-bloggen har något speciellt och personligt intresse. Titta bara på alla fågelbilder och blogga om vintagekameror och linser, arkitektur m.m. och mina tidigare bloggar om veteranbilar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2021-03-02 21:56
Nej då Erik det är inte här men en del vänner har svårt med
detta att jag gillar tåg särskilt kvinnliga.
Jag bryr mig inte.
God natt på dig
///Gun-Inger
Kul att vara lite nördig på något!
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2021-03-02 21:57
Det tycker jag själv också mest kvinnliga vänner
som inte tar hänsyn när jag skall fotografera tåg.
God natt sov gott
///Gun-Inger
Din bild påminner mig om att när loket startar ett tungt godståg, tex med malmlast, slirar ofta draghjulen något. Jag vet att jag blev fascinerad när jag som grabb såg det första gången, säkert mitt i sommaren.. Det syns inte på din bild här men jag har för mig att loken ofta har munstycken framför draghjulen så föraren kan sanda spåren när det behövs.....Fint med hjulets typiskt röda färg på din bild! En sak till ser jag när jag tittar på din bild. Vevstången är ju fäst ganska långt ut mot draghjulets periferi och infästning och stång väger ju en del. För att inte hjulet ska skaka av den ojämna viktsfördelningen på hjulet har man mitt emot infästningen fyllt i hjulperiferin med mer järn, det har jag sett men inte begripit varför när jag var grabb. Spännande! Hälsningar/ Björn
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2021-03-02 21:59
Vad mysigt att bilden kom dig tänka på barndomen samt
att du berättade detta för mig.
Underligt men de flesta har tågminnen på något sätt.
Natti natti och sov gott.
///Gun-Inger
Fin bild, jag gillar också tåg :-) Mvh Wolfgang
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2021-03-02 22:02
Jag läste det härligt. Jag tror väldigt många har tågintressen
på ett eller annat sätt. På Facebook gruppen Järnvägar förr och nu
där är de jag trivs tillsammans med. De uppskattar mina tågbilder
och de två böcker jag gjort om järnvägar.
Ha det gott natti natti
///Gun-Inger