Stenmarks fotoblogg

Jag är en fotograf som tycker om variation. De flesta motiv intresserar mig, allt från landskap och arkitektur till gatufoto och porträtt. Jag fotograferar också bröllop och delar en studio med några andra fotografer.

På jakt efter Strömstaren

För en tid sedan besökte jag forsen vid Kråkan, Mölndal för att försöka få Strömstaren på bild. Det gick inte så bra att som ovan fågelfotograf hitta den livliga rackaren. Jag såg den flyga förbi några gånger. En gång satte den sig på en staketpåle, men då hade jag redan tappat tålamodet och bytt till mitt vidvinkelobjektiv för att fotografera forsen. En läxa jag lärde mig är att ha med mig båda mina kameror så slipper jag byta objektiv och kan snabbare byta mellan fågeljakt och forsfotande. Här är några bilder från turen i alla fall.

'

Postat 2018-03-11 19:44 | Läst 1159 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gravidfotografering i gatumiljö

Hanna kontaktade mig och hade en annorlunda idé. Hon ville ha en gravidfotografering i gatumiljö. Jag har aldrig tidigare fotograferat någon gravid men både porträtt och gatufoto har jag ju sysslat med en del och blev därför heltaggad på idén.

Jag skapade en Pinterest moodboard där Hanna och jag kunde lägga upp exempel på bilder vi gillar. Moodboarden fylldes på allt eftersom och jag fick en bra uppfattning om Hannas förväntningar.

Efter att ha rekat efter platser där vi kunde ta bilderna gjorde jag upp en promenadrutt som jag delade med Hanna via Google Maps. Jag valde att använda reflexskärm istället för blixt för att kunna vara spontan och ha lätt att förflytta oss mellan fotoställena. När det så var dags, tog jag med mig min son som fotoassistent och mötte upp Hanna och hennes sambo. Som tur var råkade vädret vara helt ok just denna eftermiddag/kväll.

Vi började med några uppvärmningsbilder i trappan vid Spannmålsgatan i centrala Göteborg.

Nästa stopp var Kronhusbodarna, där hittade vi nischer som vi kunde utnyttja till en bild. 

Jag kunde inte hålla mig från att ta en bild med Hanna mot den fina fasaden inne på gården.

Eftersom Hanna ville ha lite gatufotokänsla på några bilder satte hon sig på den inglasade restaurangen på Tyska bron. Jag stod kvar utanför och fotade genom glasväggen. Tycker att fotot gör sig bäst i svart-vitt.

Ett porträtt med vyn längs kanalen och en av kranarna i bakgrunden fick vi med.

Vi passerade Domkyrkan och tog några parporträtt på bänkarna.

Hanna hade önskat sig att få några bilder där det syns att vi är i Göteborg. Vad passar bättre då än en spårvagn som bakgrund.

Den snälla personalen på Da Matteo vid Magasinsgatan släppte in oss trots att de egentligen hade stängt. Vi fick hela cafét och kafferosteriet för oss själva. 

Detta var bara första delen av vår fotosession. Jag återkommer med resten i ett annat blogginlägg.

Postat 2017-09-12 20:43 | Läst 1747 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera