Här får jag väl försöka uppdatera då och då med mina fotoaktiviteter. Bloggar har jag startat förr, men att hålla igång dem, det är svårare. Får se hur detta går

LFK goes Crane...

Så fick jag äntligen bockat av att våren kommit. Visst känns det skönt är man helt plötsligt känner - Ja nu är den faktiskt här....Det kommer inte bara ett, utan fler oemotsägliga bevis för att så är fallet, uppstaplat på varandra, och lämnar inget utrymme för tvivel.... Nu är den faktiskt här...

Så var det i Lördags när Lerums fotoklubb packade två fulla bilar och drog upp mot Hornborgarsjön för att hitta ett av de tydligaste tecknen på vårens ankomst - Trandansen.

Tack vare vår kunnige guide, David, så blev det en massa intressanta stopp på vägen. Vogels Jordkula, en gammal backstuga som renoverats pietetsfullt och gav massa tankar om svunna tider.

Eriksbergs kyrka, där Sveriges vagga stod oaktat vad Uppsalaprofessorerna säger,

Billingens eget Allvar och sen till huvudattraktionen - Hornborgarsjön.

Det är alltid ett lika fantastiskt skådespel med dessa tiotusen tranor, och , som det känns, lika mång ornitologer, fotoentusiaster, fågelturister och "vanligt fölk".

Det var trots solen, en bitande iskyla i vinden, och den medhavda fikan fick snart göra nytta. Men mellan fikapauserna blev det många tranbilder tagna. Fick chansen att prova 300-800 telet som Foppa lånat med sig, och det var ju en pjäs som hette duga. De bästa bilderna från dagen var nog tagna med det allihop.  Tyvärr var väl tiden på dagen inte den perfekta. Nästan lunchtid och solen högt på himlen gar ett ganska tråkigt ljus.  

 

Vi packade ihop oss och drog vidare i jakt på Tjäder, Beruv och annat som kan hittas rund Billingen. Utan lycka dock, men en annan lycka var istället en hel skogskant med blåsippor. Vips, så låg hela fotosällskapet på knä och förevigade detta vårt bästa vårtecken.

 

Lite Cityturism i Skövde och PanPizza i stora lass, sen iväg igen mot Hornborgarsjön för en andra session. EN 4 kilometers promenad förbi alla gömslen och sen började kvällsljuset locka oss tillbaka till "Dansbanan" för några sista tranbilder. 

Tillsammans med hundratals andra likasinnade såg vi solen gå ner över dansplatsen och detta fantastiska skådespel. De finaste bilderna fick vi nog alla med oss hem från kvällspasset. 

Tack David och Truls för bra fixande....och tack övriga LFKáre, för att vi hade så attans roligt....

Inlagt 2011-04-10 23:45 | Läst 2252 ggr. | Permalink
Inspirerande bilder Per-Erik. Jag ska dit idag, hoppas det finns några tranor kvar!
Kul att se lite bilder från er utflykt,tranor och blåsippor på samma dag,härligt.
Mvh Per
Tack själv pelle för fint sällskap å fin berättelse. Jätte kul läsning å nästan lite längtat ditt igen....väldigt fina ställe vi fick besöka. Ha det gott så ses vi säkert snart igen:) //Joanna
Härligt att se bilder från er utflykt och dessutom en trevlig text till. Lite lätt avis att man inte kunde åka med. En fin samling med bilder du visar upp Pelle. /Mattias