Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fotomara på lördag - glöm inte det !

Så är det dags för en fotomara också i Varberg. Det var många år sedan sist så nu är det väl dags.

Affischen är klar gjord av museets fotograf Charlotta. Himla snygg tycker jag.

Nu hoppas vi på bra fotoväder, vad det nu är. Hur som helst så gäller det att gestalta fem olika motton som du får reda på när du anmäler dig hos Expert på Västra Vallgatan i Varberg. Alla bilder som lämnas in kommer att ställas ut på museet i vår vackra fästning.

Det blir priser til dom tre bästa bilderna i respektive motto.

Välkomna önskar Varbergs Fotoklubb och Varbergs Museum.

Du kan läsa mer på Varbergs Fotoklubbs hemsida och på Museets hemsida.

Postat 2010-08-17 20:20 | Läst 8029 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Time Laps fotografering

Nu har jag testat denna gamla teknik med en modern kamera. Tekniken går ut på att ta bilder i en långsammare hastighet än den man spelar upp filmen i - lite förenklat. Du kan läsa mer på wikipedia.

Tog min Lumix GF 1:a med på en tur på stan (Varberg). Orkade inte släpa på min Nikon D3 och i detta fallet tyckte jag att det skulle räcka med Lumixen.

Gick ner till stationen och satte mig på perongen för att börja plåta. Det tog lite tid för som vanligt var tåget försenat - det konstiga är att dom alltid lämnar för optimistisk information i högtalaren.

Nog om detta här kommer filmen - blir lite taskig kvalitet i YouTube komprimeringen - vet inte hur jag ska lösa detta ännu så ni får stå ut.

 

Postat 2010-08-05 23:49 | Läst 5911 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Allt ska hända - NU!

Ja så verkar det i alla fall när man reser runt i Sverige under sommarmånaderna. Det är väl inte bara i Sverige det är så men det märks särskilt väl i ett land där övriga delen av året är väldigt lugn för att inte säga "dött".

Men nu så - alla samhällen av rang har en marknad, en musikfestival och ligger man vid havet så är det räkfrossa, kräftfestival eller makrillfestival för att inte tala om alla glass-stånd och loppisar.

Och allt det här är väl helt okey om det inte vore för att utbud och upplägg alltid är det samma eller snarlika varandra. Våra få kändisar far land och rike runt som skållade råttor för att hinna med så många platser som möjlig. Så när sommaren är över och vi träffar våra vänner och pratar semesterminnen så har vi ofta sett samma artister, ätit liknande mat, sett loppisar med snarlikt utbud (även om variationen är större än i shopping-galleriorna där alla har samma kedjor och märken) men på olika platser.

Men mångfalden finns om vi bara vänder blickarna bort från tillfälliga scenerna och dom storslaget annonserade arrangemangen. Där finns dom - människorna, miljöerna dom lokala fiken som inte serverar bara latte och cappuccino.

En, av många ovanor som jag har är att plåta anslagstavlor på platser vi besöker. Dom säger en del om vad som händer i det lilla på orten.

Nedan några exempel:

Bråbygden, Småland

 

Bredsjön, Bergslagen

Postat 2010-07-29 23:39 | Läst 4607 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skateboard inget för äldre (och) mesar

 

Dom är grymma killarna - ja det är mest killar som utövar denna sport. Dom kastar sig handlöst ned för betongbackarna och gör sina hopp, 360 och vad det nu heter.

Skulle en annan "ramla" ner i gropen dom körde genom så skulle jag aldrig komma upp ens om jag överlevde fallet.

Dom är inte långsamma direkt så det krävs kort slutartid och är det dessutom solsken som idag så blir skuggorna hårda och kontrasterna stora.

Då krävs det upplättning med blixt och blixten måste synkronisera på extremt korta slutartider.

I detta fallet runt 1/400 - 1/600-dels sekund. Som tur är klarar min Nikon-utrustning detta.

Jag tycker att Falkenberg är ett riktigt föredöme i detta avseendet, man blir glad när man ser hur skickliga, engagerade och lyckliga ungdomarna är när dom åker runt och utför sina konster och trix.

Vill du se hur bilden är tagen och eller se fler bilder kolla in min blix-blog eller flickr-sida.

 

Vi Hörs


Ett kort bildspel finns på YouTube


 

Postat 2010-06-20 20:27 | Läst 6166 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vardagsiaktagelser från 70-talet - min fotobok

Ja då blev jag klar till sist, om man nu någonsin blir klar med ett bokprojekt. Det finns alltid något att ändra, lägga till eller ta bort. Så dom av er som sett mitt arbetsexemplar kommer att upptäcka några justeringar.

Detta är ju ett riktigt långprojekt som startade 1977 som en del i min fotoutbildning för att sedan bli en utställning på Varbergs museum och via ännu en utställning i Lottastugan i Varberg bli till en bok.

Ska bli spännande och se om någon vill köpa den. Tänkte testa hotellen i Varberg, dom kanske vill ha några exemplar att lägga ut i sina rum eller foajén - vi får väl se.

Ni som är lite nyfikna kan titta närmare nedan.

Postat 2010-06-03 18:08 | Läst 8250 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa