Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Skintetorsk till Påsk

I Läjet torkas det fortfarande torsk i en del trädgårdar, precis som förr. Det är svårt att få tag på den torkade torsken men på Läjets fisk kan man fortfarande köpa torkad torsk - skintetorsk. Torsken är saltad och torkad, den torkas tidigt på våren när luftfuktigheten är låg och innan flugorna vaknat till liv.

Föresten - Läjet heter egentligen Träslövsläge och ligger ca 6-7 km söder om Varberg och är ett livaktigt fiskesamhälle med en aktiv fiskhamn.

Bilden tog jag våren 2010 där torsken hänger på tork i solnedgången, föresten en bild som liknar denna finns i mitt galleri på iStock.com.

Du kan läsa hur jag gjort och få ett recept på god skintetorsk på min blogg utanför fotosidan, aperture-11

Postat 2012-04-06 14:12 | Läst 12824 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Oansvarigt förfall

När man tittar på gamla bilder blir man ofta upprörd över alla fina miljöer som man låtit förfalla för att sedan tvingas riva.

Medvetet eller ej så leder alltid vanvård, underlåtenhet att underhålla till att man tvingas riva. I Varberg kan listan göras lång och många av dom mer extrema exemplen kommer från 1970-talet och då särskilt Gerlachska huset.

Nu är man på väg att genom vanvård tvinga fram en rivning av dom gamla lok-stallarna i Varberg med tillhörande byggnader utefter järnvägen. Nu tycker jag att man (kommunen och Banverket) får ta sitt ansvar och vårda byggnaderna - det kommer att bli dyrt men man får skylla sig själv.

Är det okey - vad tycker ni?  PROTESTERA HÄR 

Vill ni läsa fler bloggar från mig kan ni titta på dessa:

Blixt-blogg
Polaroid-blogg
Trend-blogg
365-dagars 

Ni får gärna klicka på annonserna ;=)

Postat 2011-02-04 22:55 | Läst 14474 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Halloween, Planket utställning och Fotografiska frossa

Ja igår var det Halloween, planket utställning i Varberg. Lika skrämande som halloween är lika roligt är det att träffa sina fotokompisar i Varberg. Planket utställningen är ett ypperligt tillfälle att beundra all kreativitet som finns hos alla fotografer i Varberg. Vet inte om vi är unika i Varberg när det gäller antal och kvalitet på fotograferna i stan.

Hur som helst - duktiga är dom i alla fall.

Själv valde jag att visa tre bilder tagna med min iPhone och Hipstamtic appen. Allt monterat mellan en plexiglasskiva och en svart pvc skiva.

Vil du se fler vilder kan du kolla in utställningsbloggen eller min korta film på Youtube.

Och så var det detta med Fotografiska frossan - imorgon mellan 10:00 och 10:15 visas mina lumix-bilder på Fotografiska Museet.Gå gärna dit och titta eller titta på hemsidan så kan du se mina och andras bilder. Gillar du mina får du gärna rösta (men det går bara att rösta en gång).

Förresten - glömde nästan Halloween. Igår kväll ringde dessa charmörer på vår dörr och som tur var hade vi bunkrat med godis för att slippa buset.

GF 1:an med inbyggd blixt på långsam synk - tycker den gör väldigt bra ifrån sig.

Ha de - vi hörs snart igen hoppas jag.

//Leif

Postat 2010-10-31 20:51 | Läst 9197 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mina bilder på fotografiska - först ut 10:00-10:15, 1:a november

När det kom en inbjudan att boka utställningstid på fotografiska så var jag inte sen att haka på - någon som känner mig som blir förvånad ;-)

Även om det bara blir 15 minuter som mina tio bilder visas så ser jag verkligen fram mot att få se bilderna projicerade på 10 högupplösta Panasonic-skärmar i en av Fotografiska museets utställningshallar.

Jag fick hjälp av mina fotokompisar i Varbergs Fotoklubb med att välja bilder, för det är inte lätt att välja. Inte för att jag tycker att jag har så många bra bilder utan snarare om bilderna räcker till. Sedan är det detta med den röda tråden eller temat. Jag gjorde livet enkel för mig och kallade det för Remix 2010, en blandning av bilder.

Nu är bilderna uppladdade och du kan titta på dom själv på www.lumix1200.se och leta rätt på mitt namn Leif Eliasson under fliken utställningar.

Jag har faktiskt redan nu fått en del röster så om du gillar bilderna kan du också rösta (obs - du måste ha explorer i fullskärmsläge för att se röstningsknappen (F11)).

Nedan ser du några av bilderna jag inte visar:

Tagen från bilen en tidig morgon utanför Falkenberg.

 

Med ett Nikon 300:a på min Lumix har jag en 600:a i FF

Frihand med 1,7/20mm på Gardemoen

Postat 2010-10-12 14:51 | Läst 6677 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Plåta MTB - Bockstensturen i skogen


Finns det något bättre än att vara ute i skogen en frisk sensommardag och dessutom få fotografera.

I helgen var det MTB-loppet Bockstensturen i naturen runt Varberg och fotoklubben skulle hjälpa Varbergs MTB att dokumentera loppet.

Vi var fem fotografer som spred ut oss på den 100 km långa banan.

 

Det går fort och är trångt där MTB-cyklisterna drar fram genom skogarna.

Den längsta banan var 100 km och gick över stock och sten genom den vackra naturen runt Varberg.

Dom starka kontrasterna är svåra att hantera utan blixt så i min packning fanns ett antal SB 800 och SB 900 blixtar.


Det blev sådär 3-400 bilder per fotograf och mer än 1000 publicerade bilder på Flickr. Rätt kul att vi på två dagar fått mer än 90.000 tittar på våra bilder.

 

Hur jag tog mina blixtbilder kan du läsa lite mer om här.



 

Postat 2010-09-06 23:11 | Läst 9291 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa