En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Det stora kommenteringsexperimentet

 

Nu börjar det.

Just exakt nu ligger min kommenteringsdiff på +54 efter mycket kommenterande hela påsken.

I princip borde ju alla med lite vett återgälda en kommentar med att ge en till den som kommenterade. Annars faller ju hela altet. Givetvis har alla inte ens lite vett. Ponera att hälften har det. Det innebär att inom de närmsta 30 dagarna borde jag inkassera hela 27 kommentarer.

Haha.

Nä, det kommer ju inte hända.

Eller kanske. En snabb koll visade att jag faktiskt hade fått 30 kommentarer senaste månaden. En snabb koll till visade att jag varit inne i någon slags kommenteringsgalenskap och gett ca 85.

Nej okej det kommer inte att hända.

Alltså. Suck. En ytterligare snabb koll visade att forumen innehåller en hel del trådar om det här.

Mmm, skall bli spännande det här.

 

Det stora kommenteringsexperimentet.

 

  

 Ungefär så långt bort som horisonten ligger, där kan jag nog hämta mina 27 kommentarer.

Mvh Sara

 

Inlagt 2007-04-13 00:46 | Läst 1219 ggr. | Permalink
Just det här har ju precis som du säger diskuterats i många sammanhang här på fotosidan. Jag tycker inte du ska känna att så kallade motkommentarer är nödvändiga, för frågan är om de är "äkta" ? Jag föredrar hellre att någon kommenterar mina bilder för att de sett dem i poolerna och fastnat för dem än att det är pga att jag just kommenterat deras bilder.

Men alla är vi olika :)
mvh. Ulrica
Svar från saranorrehed 2007-04-13 10:07
Hej Ulrika! Jag förstår hur du menar. Och jag tycker på sätt och vis precis så. Men om jag rannsakar mig själv lite så laddar jag ju upp vissa bilder för att jag vill ha kritik på dem, inte för att de nödvändigtvis ska bli hyllade. Jag tycker bara att om jag tar mig tid att kommentera någon annans bild med mer än "sööööt *femma*" så kan den personen göra mig samma tjänst. Man kan faktiskt kommentera en bild som man inte gillar eller ville klicka på vid första blicken. Det lär man sig massor på. Mvh Sara
Jag håller med om att det är jobbigt att man inte får så många kommentarer man vill, trots att man kommenterar som en galning själv. Frågan är bara hur det skall lösas. Någon har föreslagit att man måste skriva ett visst antal kommentarer, t.ex. 10, innan man kan ladda upp nya bilder. Som Ulrica skriver är ju då frågan hur "äkta" de kommentarerna skulle bli. Det kanske vore värt ett försök?

Mvh Magnus

http://www.magnusnelson.se
Svar från saranorrehed 2007-04-13 10:10
Hej Magnus!

Nä äkta skulle de ju inte bli, det skulle de inte. Kanske värt ett försök, men det skulle nog falla ganska platt :)

Mvh Sara
Hej Sara!
Det är ju så himla individuellt hur folk tänker om det här med kommentarer och motkommentarer. Jag själv tycker för egen del att någon typ av motprestation skulle kunna vara aktuell. Har någon tagit tid och engagerat sig i något som är mitt, ger jag någon typ av respons tillbaka. Det kan vara en motkommentar om jag hittar en bild som väcker ett genuint intresse hos mig eller ett tack i gästboken. Fast å andra sidan, har jag fått en kommentar bara utifrån ett experiment och inte pga någon av mina bilder intresserar/irriterar etc, då känns det här med att motkommentera inte så där helt självklart. Eller så är det bara att det är lite tidigt på morgon och jag ännu inte hunnit tänka ordentligt. :)
Det ska i alla fall bli intressant att se vad du kommer fram till med ditt experiment.
/Nonno
Svar från saranorrehed 2007-04-13 10:03
Hej Nonno! Det kanske inte framgick men jag har ju inte kommenterat utifrån nåt experiment. Jag har kommenterat för att jag hittat bilder som fångat mig på något vis. Säker nån av dina bilder till exempel, som brukar vara ganska fantastiska, och av dig får man alltid en rad till svar! Mvh Sara