Bilden i främsta rummet!

Med fjärilar är det en helt annan femma!

Jag har faktiskt inte sett så många fjärilar i år, än mindre fått några bra bilder på dem. De är ju hela tiden i rörelse, vaksamma, nervösa, fladdriga. En utmaning för mig som inte är någon action-fotograf. I förrgår mötte jag iallafall två modeller. Men närmare än så här fick jag dock inte komma.

1.

2.

3. Inte blir det lättare för att det kommer en sån här klumpeduns och stör! :)

4. Dittills hade jag bara plåtat samma (kål?)fjäril när den här dök upp, en som jag inte ens har en gissning om vad det är för sort, men fin var den ju!

Inlagt 2013-07-30 18:46 | Läst 5707 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Den sista är en mindre tåtelsmygare och den första tror jag är en rovfjäril, inte så tydliga svarta vingspetsar, men inte helt säker. Det är många som reagerat på att det är så få fjärilar synliga i år. /Frode
Svar från Tovok 2013-07-30 20:03
Tack så hemskt mycket för den infon Frode! :) /Tommy.
Hej Tommy,
jag hade en fullkomlig fjärilsorgie förra veckan i min egen trädgård.

http://www.fotosidan.se/blogs/logholm/fjaril-vingad.htm#comments

Men jag har inte varit ute och spanat efter fjärilar utanför mina egna rabatter. Det kanske är färre än vanligt. Fjärilar kräver tålamod men när man minst anar det belönas man med ett exemplar som sitter helt stilla. Gillar ffa den första bilden. Fjärilar är fina även när man ser lite av omgivningen tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2013-07-30 20:11
Ja, just ja det blogginlägget läste jag! Jag konstaterade dock att du hade fått så många kommentarer att jag inte kom på något nytt vettigt att säga om dem , men det är jättefina bilder i.a.f.! :) Jag tror jag är mest nöjd med bilden med humlan. Det var en så kul händelse! /Tommy.
Riktigt fina bilder du fick till! =)
Ha det så gott!
Svar från Tovok 2013-07-30 22:14
Tacksåmycket! :) Detsamma! /Tommy.