Bilden i främsta rummet!

Nånting alldeles äggstra! :)

En vecka på nya jobbet, åh hej vad intesivt det kan vara! Kul, men fotograferat har det inte blivit mycket av. Idag kliade det rejält i avtryckarfingret. Därför fick jag för mig att dokumentera en present jag fick av en vän i förra församlingen i Folkärna, Gertrud. Jag fick ett stort paket med hemmavärpta ägg, och tänk vad vackra och olika ägg från höns kan vara!

1.

Alla bilder är tagna i befintligt ljus som kom från mitt köksfönster. Bristen på ljus, det myckna bruset och svårigheten att ställa in skärpan till trots så tycker jag att bilderna blev bra, nästan lite akvarell-aktiga. :)

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Det står ju inte på förrän det är påsk igen, men däremellan kommer fastan! :)

Inlagt 2014-02-10 21:52 | Läst 3803 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Eftersom jag jobbat en del med hur hönan gör skalet så kan jag ju inte motstå dessa. Ägg är en fantastiskt livsmedel, som dessutom har en egen förpackning. Det här var en samling riktigt vackra ägg!
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2014-02-10 22:07
Tack Lena! :) Ja jag kunde ha tagit många fler bilder på äggen, men ljuset var lite emot mig. Jag har dock inte lagat till dem än så det kanske blir fler! /Tommy.
Fina ägg med vackra naturliga färger.
Tala om miljövänlig förpackning, har ett minne från barndomen om hur jag fick ta våra äggskal och gå ner till bondgården, som vi bidde granne med, och ge dessa till hönsen. Miljövänlig återvinning.
Svar från Tovok 2014-02-11 21:22
Tack Margareta! ja det blir ju någon slags kretslopp om man gör på det sättet! Kul att kunna väcka lite minnen till liv :) /Tommy.
Undrar om inte rasen heter Hedemorahöns. Jag har en kompis som jag köper såna där fina ägg av.
Dom ser ut som dom är målade med akvarellfärger. Bra till påsk för då behöver man inte måla dom.
Marianne