Bilden i främsta rummet!

Kung Bröt-Anunds hög och dimman...

I går var jag ute och jagade fotolokaler i Västerås. Det var när jag körde förbi Hälla som jag såg dimman ligga över åkrarna. Jag bestämde mig snabbt för att åka ut till Anundshög. Dimman gjorde ljuset nästan magiskt över högarna och skeppsättningarna, genom träden och över människorna. Många bilder blev det, kanske väl många för ett blogginlägg, och en del ganska lika varandra,  men det är ju så svårt att välja! :) Om du vill kan du väl skriva vilken bild du tycker bäst om!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Inlagt 2017-01-08 14:38 | Läst 1378 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är alldeles underbara bilder Tommy, omöjligt för mig att utse en favorit. Så vackert.
Namnet Bröt-Anund är härligt, och jag vågar mig på att påstå, trots fotografens proveniens, att bilderna ger mig ett riktigt hedniskt intryck.
Svar från Tovok 2017-01-09 20:02
Tack Stefan för din fina kommentar, den gör mig jätteglad! :) Ja, om du med hednisk menar förkristen så stämmer det ganska bra, i alla fall om man ser det från ett svenskt perspektiv. Högen beräknas vara från 5-700-talet e.kr. men det finns lämningar i området ända från bronsåldern. Ansgar gjorde ju sina första försök i Birka på 800-talet. Senare kom kristendomen och Badelunda kyrka, (där jag har jobbat), ligger bara ett par km därifrån. Furby kyrkoruin ligger också i närheten. Så den här platsen har varit viktig länge! Och det ÄR en spännande plats med mycket historia och atmosfär, det är väl det som jag tycker lyser igenom i mina bilder här! :) /Tommy.
Vibybo 2017-01-09 21:29
Jo, just den tiden tänkte jag på med människor som rört sig där.
Väldigt många sköna dimbilder med snön! Jag gillar ettan och sexan lite extra. Många fina små åsar i ettan och snygg inramning av stenringen i sexan.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Tovok 2017-01-09 20:06
Tack Bjarne, roligt att du gillar mina bilder! Sexan är jag rätt nöjd med själv, faktiskt! Tack för fin kommentar och konstruktiva motiveringar! :) /Tommy.
Hade det inte varit för skylten hade nr 2 blivit favorit, nu blir det nog 5 istället, fast 6 är också bra och flera av de andra. Det är en utmaning att välja, något som man ska öva på och vara hård mot sej själv. Jag tycker du har rätt i att du visar för många bilder men jag vet hur svårt det är....
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2017-01-09 20:21
Tack Lena för din fina kommentar! Jag kunde ju inte gå fram och gräva upp skylten bara för att jag skulle ta en bild! ;) Sen tycker jag att det blev en lite rolig kontrast i bilden med den hårda och kantiga skylten i det mjuka ljuset och de "organiska formerna" i träden i snön och människorna! Skylten placerar dessutom på nåt sätt bilden "här och nu"... Annars har du helt rätt om den bilden att den hade blivit annorlunda (bättre) utan skylten. Jag försöker bara vrida och vända lite på perspektivet. :) Det är för många bilder, det håller jag med om också som sagt, men jag ville också ha lite synpunkter av den sort som du ger... Jag kom dock på en idé idag, tänk om jag skulle välja ut, säg, tolv utav bilderna och printa ut dem i typ 20x30 cm och sedan sätta upp dem i grupp med 3 x 4 bilder. Eftersom de liknar varandra rätt mycket, kanske de skulle kunna "matcha" varandra och bli som ett "kollage" eller "montage" om du förstår vad jag menar!? :) Så många idéer man får ibland! 5 och 6:an är bland mina favvisar också! :) /Tommy.