Bilden i främsta rummet!

PV, Duett, Amazon! Ja, en hel samling med gamla fina volvobilar på Karlberg idag!

Ibland är det ett riktigt veteranbilseldorado, (inte helt sällan,faktiskt!), på hembygdsgården Karlberg i Norberg. Och då inte bara när Myrbergsrallyt går av stapeln. Så här på sommaren kan man få se riktigt fina gamla bilar där. Förmodligen beror det på Myrbergs verkstad som är en av museibyggnaderna som ligger här, en fin gammal verkstad som man flyttat hit helt och hållet och där gubbarna håller till och mekar för fullt med alltifrån gamla bilar till traktorer och motorcyklar. ("Gubbdagis" sa en av farbröderna som jag pratade med idag!:) Mer om verkstan en annan dag, för idag var det finbesök av de här fina bilarna! :)

1. Kanske borde den vita 745:an som skymtar till vänster om duetten ha fått vara med. MEN DET FÅR DEN INTE, för det är jag som bestämmer! :)

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

10. 

11. 

12.

13. 

14. 

15. Lite senare kom den här fina bilen och körde förbi där vi satt och fikade. P.g.a. klanten bakom kameran förekommer en del oavsiktlig rörelseoskärpa i bilden. Men den fick vara med ändå, för bilen rörde sig ju när jag tog bilden, tänkte jag! :) 

Inlagt 2018-07-21 22:05 | Läst 2148 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Tommy.
Jeg får selvfølgelig nogle flash backs fra mine magne år i veteranbil miljøet. Følelserne er ikke helt på plads efter, at jeg desværre måtte opgive min Amazon sidste sommer.
Meget fin serie.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Der er stadig albums med veteranbiler på min profilside her på FS.
Svar från Tovok 2018-07-22 18:51
Hej Erik! Jag förstår mycket väl att du saknar veteranbilslivet, det verkar vara väldigt speciellt. Jag tycker mig ana den gemenskap man har i de kretsarna. Bilintresset verkar i alla fall vara mycket mer socialt än foto. Och bilarna i sig är ju väldigt fina och tacksamma fotoobjekt! :) Har du varit vid Myrbergs verkstad i Norberg? Om inte så tror jag verkligen att du skulle uppskatta det! Roligt att du uppskattar mina bilder! Tack för det! :) /Tommy.
Erik Madsen 2018-07-22 20:21
Det var en dejlig tid, som desværre er forbi for mit vedkommende. Nej jeg har kun hørt og læst om det i nogle svenske veteranblade.
Mvh. Erik.
Kul bildserie! Inte minst inzoomningen 2-3-4-5. Fina tjejer på bild 12.

Personligen tycker jag att Duetten var trevligaste Volvon nånsin. Dom skulle inte lagt ner den utan bara fortsatt och fortsatt för att i tidens fullbordan göra den helt eldriven.
Svar från Tovok 2018-07-22 18:57
Tack Måns! Duetten hade gjort sig bra som en retrobil, typ som Volkswagens Beetle, särskilt då som elbil. Det tycker jag var en jättebra idé. Det borde man få kineserna som äger Volvo att nappa på! Tack för fin kommentar (och tjejerna, det är ju de allra finaste, dock inte riktigt meningen att de skulle komma med på bild!) ;) /Tommy.
Härligt att se! Jag hade själv en Amazon en gång i tiden som jag trivdes med!
Svar från Tovok 2018-07-22 18:57
Kul att man kan väcka såna känslor och minnen med sina bilder! :) /Tommy.
Sista bilden med den omgivningen var verkligen ... (om det nu inte vore för ... ja du vet). 😉
Svar från Tovok 2018-07-22 19:00
Ja, tänk om jag bara...! ;) Men jag får väl skylla på värmen, som med allting annat! Bildtillfället var ju dessutom över på ett ögonblick, inte mycket att göra åt! Men så är det ju ibland! :) Tack för kommentaren Ragnar! /Tommy.
Fina Volvobilder på fina bilar!/ Björn T
Svar från Tovok 2018-07-22 19:02
Tack Björn! Ja tänk hur det är med bilar. När de har uppnått en viss ålder så blir dom fia, verkar det som...? Undrar om det är så med de skrothögar jag kör omkring med också! ;) /Tommy.