Bilden i främsta rummet!

Utställning av gamla saker...

Årets sommarutställning i Karbennings kyrka bestod av  gamla föremål som Karbennings hembygdsförening som ställde ut, kläder, möbler och en del bruksföremål. Det här blev mina detaljbilder...

1. 

2.

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

10. 

11.

12. 

Inlagt 2018-08-19 21:24 | Läst 1736 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint att det lyfts fram de långa perspektiven så här - eldsjälarna som sparat och ställt ut och du som fotograferat. (Och kanske även stått bakom att det ställts ut.)

Katekesen, det dagliga brödet, kaffet och ser jag också en snusdosa?

Bildmässigt och innehållsmässigt fastnade jag för sviten med glasögonen och eftersom jag inte kan låta bli att läsa stavade jag mig igenom en del text i bild nio. Strävare bud än de skola och samhälle ger idag.
Svar från Tovok 2018-08-20 20:41
Tack Måns! Jag kan dock inte ta åt mig någon som helst ära av den här utställningen. Hembygdsföreningen har stått på tur att ställa ut i ett par år nu, och i år blev det av. Kul att det blev så fint dessutom. Som du säger stämmer det till eftertanke med de här gamla föremålen som någon haft som sina saker till både vardag och fest. Jag fastnade också för glasögonen och katekesen, det var därför som det blev fyra bilder på raken...! :) /Tommy.
Jättefin serie Tommy, precis som Måns gillar jag glasögonbilderna bäst!/ Björn T
Svar från Tovok 2018-08-20 20:42
Tack Björn! Jag med, därför blev det inte mindre än fyra bilder med glasögonen! :) /Tommy.