Bilden i främsta rummet!

Slussarna i Semla.

Strax utanför Fagersta ligger Semla. Det är ett fint område med både historia och fin natur. Här har det funnits både gruvor, hyttor och en herrgård och här och var kan man se lämningar av allt detta. Sedan man drog Strömsholms kanal genom landskapet på 1700-talet är det dock slussarna som dominerar platsen tillsammans med kraftverket. Idag var vi på en liten utflykt till Semla.

****

1.

(Ja, jag blev allt lite övermannad av det skarpa ljuset och skuggorna!:)

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

****

15.

****

16.

****

17.

****

18.

****

19.

****

Inlagt 2020-04-07 21:27 | Läst 2410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint där, har varit där en gång. Och vilket härligt promenadväder ni hade! Hälsningar/ Björn
Svar från Tovok 2020-04-09 22:06
Ja, Semla är riktigt fint! Det blir fina bilder där dessutom, tycker jag! :) Och det var en jättefin stund tillsammans med familjen! Tack Björn! :) /Tommy.
Där var jag i lördags, för första gången. Fick se kungsfiskare, vilket alltid är kul, årets första blåsippor och en massa fina fåglar vid fågelmatningen, men när jag kom hem visade sig att upplevelsen var mycket bättre än bilderna. Inte som dina alltså! Jag ska nog åka dit fler gånger, gärna när det är lite varmare...
Svar från Tovok 2020-04-09 22:14
Kul att höra av dej Mark! Ja, Semla är ett jättefint ställe. Massor att fotografera, men var har de fågelmatningen? Det vore kul att få fota fåglar på allvar nån gång! Fast då måste man väl vara uppe i svinottan!? ;) ...Och kungsfiskare dessutom det har jag bara drömt om att få se nån gång... Hm det får väl kanske bli en utflykt till Semla igen, (på egen hand). Tack för snälla ord, och som sagt roligt att höra av dej! :) /Tommy.
markm 2020-04-10 08:42
Fågelmatningen hittade jag bakom de gamla husen mellan broarna, lite norr om där du tog bild 16 kanske. Inte alls i ottan, snarare sen eftermiddag. Det var helt vanliga fåglar (mesar, nötväcka, hackspettar, trastar) men även de är fina. Kungsfiskaren flög i nästa strömfåra tv om bild 1, kanske vid bild 14.

Ha en bra påsk i dessa märkliga tider!