Bilden i främsta rummet!

Oktober och skymningslandet gör sig mer och mer påmint...!

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

~Norberg 7 oktober 2020~

****

Inlagt 2020-10-07 20:44 | Läst 1500 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag var på Gotland för en vecka sen. Åt middag på bistron i Burs vid sextiden på kvällen. Behaglig temperatur utomhus. Betryggande coronadistans,

Kollade på prästgården i Burs. Nåt helt annat än biskopens lilla pörte i Visby. Din kollega i Burs bor magnifikt och vackert.

Jag plåtade fattigstugan åt Wikipedia. Byggd 1816. Alls icke magnifik men vacker på sitt enkla sätt. Bebodd till 1949 i stort sett i ursprungligt skick. Vedbod nu skolmuseum.

Tro det eller ej, men jag lyckades också skriva en liten artikel i Wikipedia med fotnoter och källor.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Burs_fattigstuga
Svar från Tovok 2020-10-08 20:32
Men va kul att du kom iväg till Gotland! Jag längtar så efter att få åka dit!!! Hoppas det blir av på försommaren! Ja, det finns några väldigt ståtliga prästgårdar i Visby stift, fast jag skulle gissa att de flesta är sålda vid det här laget, (som i övriga landet! Jag tror ändå att man i en del församlingar (i högre grad än på fastlandet) behåller sina prästgårdar av historiskt-"nostalgiska" skäl. Det ligger ju ganska mycket pengar i husen på Gotland. Det kan ju vara ett skäl för en församling att sälja! Ändå är det ju en fördel vid en präst-rekrytering om det finns en tjänstebostad i församlingen. Det är ju dyrt att köpa hus på ön för den som kommer flyttande dit. Som du ser går det att vrida och vända på argumenteringen. Jag har bott i prästgård i nära ett år för många år sedan, i norra Dalarna, och jag kan säga att det är väldigt speciellt. Fint, men man har ögonen på sig på ett väldigt speciellt sätt. Fin liten artikel du har fått ihop om fattigstugan! Trevligt! Hadetgott! :) /Tommy.
Hej Tommy!
Vackra höstfärger i Norberg, skymningsbilden var inte dum den heller:)
Allt gott!
//Morgan
Svar från Tovok 2020-10-08 20:34
Tack Morgan, roligt att du tyckte om mina bilder! :) /Tommy.