Bilden i främsta rummet!

Kvällsbilder från Norberg, utan stativ och utan vidare skyddsnät...! :)

Ja, jag ställde helt enkelt isot på 400 och sedan körde jag bara... Därför är det kanske inte alla bilder helt skarpa, men slutartiden hamnade på mellan 0,4 och 1 sekund. Nu är jag inte den allra stadigaste fotografen, men det var kul att testa iallafall! 

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

~Norberg 14 oktober 2020~

****

Inlagt 2020-10-14 21:35 | Läst 1924 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Med så långa slutartider krävs stativ, jag brukar köra med stor bländaröppning 2,8-1,2 beroende på objektiv och så 1/15 sek och anpassa ISO, det är skönt att slippa stativ.
Svar från Tovok 2020-10-16 10:00
Tack för din kommentar Stefan! Nu var det ju själva grejen med den här lilla turen att testa att "skruva ner" isot och plåta på fri hand! (Till de här bilderna har jag använt bländare 2,8). Jag använder i princip aldrig stativ, det är alldeles för omständigt och tungt att använda, (och skulle göra min rörlighet ännu mer begränsad...!). Jag har dock tänkt att jag skulle vilja testa det här med stativ för lite mer "speciell" fotografering, (typ lite mer ambitiös landskapsfoto), men det verkar aldrig bli av. Jag kan lugnt säga att de här bilderna skulle aldrig ha blivit tagna med stativ, och i det här sammanhanget spelar inte lite oskärpa någon större roll! :) /Tommy.