Bilden i främsta rummet!

Idag har jag varit ute och hälsat på några innevånare på gården!

Makrofoto har alltid varit en favoritgenre, men jag har inte ägnat mig åt det på länga så när jag var klar med matbestyren så tog jag med mig kameran och gick ut och fotade makro. Som vanligt är det svårt att få till det när man är lite ringrostig och inte fanns det så jättemycket intressanta motiv, mest flugor. Men kul var det iallafall, i all sin enkelhet!

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

****

~Kärrgruvan 14 juli 2021~

****

Inlagt 2021-07-14 23:39 | Läst 1481 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fin serie, kul med makro men det får inte blåsa för mycket för då blir det jobbigt. Spindlar är spännande och snygga om man får till det, men de är inte alltid så samarbetsvilliga. Har du möjlighet för fokusskift i kameran? för stackning? Har för mig att någon som hade Olympus kunde fotografera med fokusskift på frihand. Det känns inte som jag skulle kunna det med Nikon då sökaren blir svart under först 2 sekunder förberedelse och den tiden som bilderna tas
Svar från Tovok 2021-07-18 22:20
Tack Peter för din kommentar om mina macrobilder. Det ska finnas fokusskift i Olympusen, iallafall med vissa av originalojektiven, men jag har inte hittat det än och jag har inte känt att jag har behövt det än. Jag brukar låta det bli som det blir med de bilder jag tar! Men vi får se, nu har du ju väckt tanken, så... Jag har ett objektiv där det ska funka, inte macrot, men 12-100 objektivet och det är nästan ett fuskmacroobjektiv! :) /Tommy.