Bilden i främsta rummet!

Men det blir ju bilder ändå!

Om man fotar i dimma, kan det vara svårt att hitta skärpan...

****

1.

****

2.

****

~Suddbilder~

****

Inlagt 2022-10-28 19:58 | Läst 922 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har funderat på varför det är så viktigt med skärpa iallafall nånstans i bilden.

Kanske för att helt utan skärpa tappar betraktaren fotfästet på nåt sätt, det blir inget objektivt kvar, bara hur betraktaren upplever färgerna och eventuella former.

I de här bilderna finns ju tillräckligt med skärpa för att man ska se vad de föreställer. Jag fastnade för tvåan. En avmätt färgskala nästan utan kulör och så den brungula vassruggen. Inte Hammershöi, men bilden ger mig samma känsla av stillhet som hans målningar. Gillar den!
Svar från Tovok 2022-10-29 21:10
Jag håller med! När någon av "självklarheterna" (färg, skärpa, ledande ljus, linjer, etc.) så får man liksom tänka själv, problemet är väl att det "bryter" med diverse kompositions och bildregler som jag iallafall så förtvivlat försöker tillgodogöra mig. Men ibland har det absolut sin plats och vackra bilder kan det bli ändå! :) Jag var tvungen att googla Hammershöi, men när jag väl hade gjort det så insåg jag att jag kände igen flera av verken! :) Det är ju väldigt hedrande att bli jämförd med honom. Det som mina bilder som mest saknar hos honom är väl ljuset. Tack Måns för din fina kommentar! :) /Tommy.
Den första bilden är suverän..
HaD/Gunte..
Svar från Tovok 2022-10-29 21:10
Tack Gunte, roligt att du tyckte det! :) /Tommy.