Bilden i främsta rummet!

Ny macro...!

Nej jag har inte gått och köpt den nya 90:an från Olympus, den kommer jag säkert aldrig att äga. Nej, jag har helt enkelt bytt ut min Panasonic Lumix 30/2,8 macro mot Olympus motsvarighet, Olympus M.Zuiko Digital ED 30/3,5 Macro. Jag var helt enkelt inte riktigt sams med den gamla, så jag bytte ut den. Nu har jag både Olympus 30/3,5 macro och 60/2,8 macro, och jag tänker att de ska lira bra tillsammans och komplettera varandra i både mitt macrofotograferande och mitt vanliga fotograferande. Nu har jag tesstat min nya kompis ett par dagar...!

****

1.

****

2.

Lite Norberg!

****

3.

Macro-snö!

****

4.

****

5.

****

6.

Lite vatten...!

****

7.

Rost!

****

8.

****

9.

Taggigt.

****

10.

****

11.

Två bilder på tulpanbuketten som är fokus-stackade!

****

12.

****

13.

Kila prästgård utanför Sala

****

14.

****

15.

****

16.

****

17.

Och vintern är åter...!

****

En hel massa olika bilder av både smått och stort! Nog tycker jag att det nya objektivet är mångsidigt, och det funkar riktigt bra! :)

****

Inlagt 2023-02-24 19:39 | Läst 1761 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul rapport tycker jag!

Fokusstackade tulpanerna ser fina ut. Bilden innan med taggen och knoppen också. Värmepumpsinstallationen kunde med fördel sett proffsigare ut. Att vintern är åter är ju på sätt och vis i sin ordning, men jag längtar våren!
Svar från Tovok 2023-02-25 21:35
Tack Måns! Roligt att du tyckte om bilderna! Jag gillar också bilden med knoppen och taggen! Värmepumpen är bara ett snap-shot för att testa skärpa och annan bildkvalitet, men så är det ju också så nära industri-street-fotografi man kommer i centrum av Norberg! ;) Jag längtar också vansinnigt mycket efter våren och lite värme! :) /Tommy.
Kul att testa något nytt, ser ut att prestera fint. Nu längtar man till makrosäsongen igen.

Läste om 90mm och den verkade ju otroligt lovande, bara det med en 90mm som blir motsvarande 180mm i småbild är ju perfekt för insekter. Men förstoringsgraden minskade från 8:1 till 2:1 när man läser vidare. 8 kommer ju från att motsvara småbild, 4:1 får man har en TC monterad men i själva verket är objektivet ett 2:1 vilket inte är så märkvärdigt, det finns ju fler 2:1 objektiv.
Svar från Tovok 2023-02-25 21:43
Tack för din kommentar Peter! Nog tycker jag att 90:an verkar vara ett spännande objektiv, framför allt om man håller på professionellt med macrofoto. Men för mig är det alldeles för stora pengar och nu har jag ju både 30:an och 60:an att leka macrofoto med, och 30:an verka vara väldigt allround som i de här bilderna! :) /Tommy.
Mycket vackra bilder med dina nya kompisar :-) Jag är supernöjd med mina och är säker på att de ger dig samma glädje med fotandet.
Hälsningar Halina
Svar från Tovok 2023-02-25 21:51
Tack Halina vad roligt att du tycket om mina bilder! Ja, jag är väldigt nöjd med de nya macroobjektiven och det ska bli spännande att fota smått, blommor och småkryp m.m. lite längre fram i vår och sommar! :) /Tommy.
4 7 9 16 17 säger jag (använd de siffrorna i Lotto!). Fyran som turistbyråbild, väldigt vackert! Nu har du ju både normal och nära i din 30mm, praktiskt.
Svar från Tovok 2023-02-25 22:03
Tack Stefan! Kul att du gillade så många av mina bilder! Fyran är en plats i Norberg som alla fotar, (typ som slottet i Stockholm eller Turning torso i Malmö), så jag har också många bilder härifrån i alla väder och i alla årstider. Men just därför så är det bra att testa objektiv, kameror och annan utrustning här! Det var ju Lumix 30:a jag bytte ut mot Olympus dito så jag hade ju brännvidden tidigare. Men den gamla tyckte jag aldrig funkade som allroundglugg och bara ganska bra som macroglugg. Olympus verkar mycket bättre! (Än så länge, bör jag väl säga!;)
/Tommy.