Bilden i främsta rummet!

Titta en gul spindel!

 

(Bilden är något beskuren och justerad i PSE)

Inlagt 2012-05-29 22:00 | Läst 9125 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
härliga bild, kan det vara en blomkrabbsspindel?
Svar från Tovok 2012-05-29 22:29
Det kan det säkert! Jag kan för lite för att uttala mig om vilken sort det är, jag tyckte bara att den så läcker ut på bild! Tack Albin! /Tommy.
Det är krabbsspindel tror jag :) Skön bild!
Svar från Tovok 2012-05-30 10:50
Tackar och bockar! /Tommy.
Det ÄR en blomkrabbspindel.
En FANTASTISK spindel att titta på och studera.

Jag är lite av en speciallist på denna art, dock som amatör, men jag har studerat den så pass att jag delar med mig av nyfunna forskningsfakta om denna till världens främsta inom krabbspindel forskning (forskare i USA). Du kan läsa om hur fantastisk denna art är här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Blomkrabbspindel
Jag har författat det mesta på den sidan och det är även min bild den med fjärilen. Tyvärr har någon annan lagt in en felaktig art i huvudbilden. Den felaktiga är en krabbspindel också men inte en blomkrabbspindel. Har inte sett det förränn nu och har jag bara tid och ork så ska jag försöka få det ändrat. Det är inte bara att gå in och ändra tyvärr.
Svar från Tovok 2012-06-07 17:49
Tack, va kul att läsa! Fantastiskt att det finns experter på allt och som är beredda att dela med sig av sin kunskap. Jag tror dessutom att jag har någon mer blomkrabbspindel i Mitt album "smått". Jag tycker spindlar är spännande rent allmänt och så gör de sig bra på bild. :-) Tack för din kommentar! /Tommy.