Bilden i främsta rummet!

Nya grejer till Lensbabyn = en hålkamera på 16 Megapixlar.

Det var egentligen inte alls rätt dag för att testa Zoneplate/Pinhole-mojängen till Lensbabyn. Alldeles för mörkt och blött, med tanke på att den är utrustad med bländare 19/177. Men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Inte hittar jag fästplattan till stativet heller, (jag brukar inte använda stativ särskilt ofta, nästan aldrig faktiskt). Så det blev till att skruva upp ljuskänsligheten till Iso 25600-51200. Dessutom ser man inte något genom spegelsökaren. Att använda live-view löser ju till viss del det problemet, men det känns himla avigt att hålla i kamerna på det sättet. Därför blev det lite chansartad fotografering idag. Men visst finns det potential även för det här objektivet. Det blir till att försöka igen, en annan dag. (Någon gång under dagen "switchade" jag över från Pinhole till Zoneplate så jag vet faktiskt inte vilken bild som med tagen med vad...)

Grannens lusthus:

Öster mälarstrand i Västerås:

Trädkrona

Kaja:

Flerfamiljshus:

Inlagt 2012-11-27 22:34 | Läst 4799 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Tommy - läckra bilder! Jag har gammal 6x9 kamera som jag taget bort objektivet på som jag tänkte testa som hålkamera!
Vi bor där ovanför sjöbodarna på Öster Mälarstrand! / Sören
Svar från Tovok 2012-11-27 23:00
Tack Sören! Det låter som ett spännande projekt du har. Hoppas att du ror det iland och att vi får se några bilder också! Du får vinka nästa gång jag är i Västerås! ;) Jag är på Öster Mälarstrand rätt så ofta. /Tommy.